Acasă Administrație Mugurel Manea. Dezvăluiri de la Primăria Slatina

Mugurel Manea. Dezvăluiri de la Primăria Slatina

434
 
 
Noul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Slatina, jurnalistul Mugurel Manea, nu se dezminte. Dezvăluie și aici, așa cum o făcea în presă, modul cum se cheltuie banul public. Și o face bine!
 
 
Prima oară, jurnalistul ne-a spus că modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu, în lungime de 210 metri, costă aproape 7 miliarde și jumătate lei vechi, chit că acolo se vor pune borduri, se vor face trotuare și toate cele. Mai departe, aceeași sursă din interior, tot sub forma unui comunicat de presă, vorbește de urbanizarea inelului de străzi: Sopot-Canal Sopot-Fundătura Sopot. O stradă în lungime de 845 metri liniari. Lucrări de infrastructură ca pe Kogălniceanu: trotuare, asfalt etc… Aici, valoarea lucrări: aproape două miliarde și jumătate cu TVA. Ceva nu iese la socoteală. E ca la chioșcul din scara blocului, când iei pe datorie, iar când te duci să plătești, vezi că ai ceva în plus. O mai merge, oare, chestia aia cu: „Lasă-i domnule! Și dacă…, fac și pentru noi!”
Până atunci: senzații tari. Foarte tari…
 
 
În rândurile care urmează, fără comentarii suplimentare, vă prezentăm întocmai comunicatele de presă remise de purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina. Concluziile le trageți dumneavoastră, cititorii fideli ai Ziarului de Olt, cetățeni plătitori de taxe și impozite în municipiul Slatina…
 
 
„Primăria municipiului Slatina anunță că, până la jumătatea lunii viitoare, se vor încheia lucrările de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu. Proiectul constă în reabilitarea întregii suprafețe de 210 metri liniari a acestei artere însemnând trotuarele pe ambele sensuri și partea carosabilă.
Trotuarele vor fi pavate cu plăci din granit, iar partea carosabilă va fi reabilitată prin asfaltare și amplasarea unei bande exterioare de cca. 40 cm. din piatră cubică, delimitarea stradă-trotuar urmând să se facă cu borduri din granit pe ambele părți ale străzii menționate.          
Valoarea proiectului se ridică la suma de 582.334 lei fără TVA, execuție și proiectare. După finalizarea lucrărilor, strada Mihail Kogălniceanu va căpăta un aspect civilizat și în acest perimetru, în ton cu zona Centrului Istoric reabilitată în urmă cu doi ani.
Prin realizarea acestui proiect va crește siguranța în traficul rutier și pietonal, conferind zonei, totodată, și un aspect civiliza”.
 
și
 
 
„Primăria municipiului Slatina anunță că, până la finele acestei luni, se vor încheia lucrările de urbanizare a inelului de străzi Sopot – Canal Sopot – Fundătura Sopot. Proiectul a constat în reabilitarea întregii suprafețe a acestei artere însemnând trotuare și partea carosabilă.
Mai exact, este vorba despre modernizarea unei suprafețe de 154 m.p. trotuar prin turnare balast 10 cm., beton 10 cm. și asfalt de 3 cm. Modernizarea părții carosabile a constat în turnarea de balast în strat de 20 cm. pe toată lungimea de 845 metri liniari, piatră spartă în strat de 15 cm. și asfalt în două straturi de 6 cm. și, respectiv, 4 cm.
Valoarea proiectului se ridică la suma de 181.124 lei fără TVA. După finalizarea lucrărilor, întreg inelul de străzi Sopot va căpăta un aspect civilizat și în acest perimetru unde nu au mai avut niciodată loc lucrări urbanistice”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here