Acasă Actualitate Stănescu şi Oprescu aduc miniştri în Olt. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, vizită...

Stănescu şi Oprescu aduc miniştri în Olt. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, vizită în judeţ

94

La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, în cursul zilei de marţi, 13 octombrie 2015, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, însoţit de Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăţi şi Drumuri Naţionale din România, alături de Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt şi Silviu Neacşu, prefectul judeţului Olt, au fâcut un inventar  al stării drumurilor naţionale aflate în judeţul Olt.
 „În sfârşit un ministru a răspuns prezent la invitaţia noastră de a veni şi în judeţul Olt, unde sunt probleme mari în ceea ce priveşte situaţia drumurilor. Sperăm, aşadar, că vor fi luate măsuri pentru rezolvarea acestor probleme la întreg nivelul judeţului Olt”, a spus preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a făcut câte o scurtă vizită în Caracal, Balş şi Corabia, fiind atent la drumuri, constatând ce există şi ce este nevoie ca judeţul Olt să beneficieze de o infrastructură rutieră de bună calitate:
„Am decis să vin, în sfârşit, la Olt şi să constat că într-adevăr starea drumurilor nu este una tocmai bună, dar se poate circula însă în condiţii decente. La Corabia sunt câteva treceri la nivel cu cale ferată unde trebuie să intervenim. De asemenea, vom încerca să reducem numărul mare de accidente constatate în Găneasa, prin amenajarea unui sens giratoriu. Importantă este şi construirea unei centuri de ocolire a Balşului pentru a evita circulaţia dificilă din acest oraş”.

Podul Olt nu se va închide până nu se va asigura o variantă ocolitoare
În cadrul conferinţei de presă, ministrul Matache asigură participanţii la trafic, că în momentul în care se vor demara lucrări capitale de repaţii la Podul Olt, va exista deja asigurată o varianta care să facă faţă traficului de orice tip: „Nu vom înschide Podul Olt până nu vom avea o variantă ocolitoare care să corespundă din toate punctele de vedere”.

Autostrada Piteşti-Slatina-Craiova, un proiect care va fi demarat
Este cunoscut faptul că autorităţile judeţene doresc şi sprijină realizarea tronsonului de autostradă care va trece şi pe lângă reşedinţa de judeţ. Este vorba despre autostrada Piteşti-Slatina-Craiova, care va deveni un proict realizat, doar după ce vor începe lucrările, Până atunci, o firmă trebuie să câştige licitaţia.
„În cea ce priveşte situaţia autostrăzii Piteşti-Slatina-Craiova până la sfârşitul anului vom afla firma câştigătoare care se va ocupa de acest proiect”, a mai spus Matache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.