Acasă Actualitate S.O.S! Lumea în pericol!

S.O.S! Lumea în pericol!

103
 
 
Suntem în 2015. La 70 de ani de la cea mai mare conflagrație mondială, trăim într-o perioadă de „CRIZĂ CUMPLITĂ”, în care LUMEA are de înfruntat crize aparent insurmontabile.
 
Din nefericire, LIDERII LUMII de azi, prin politica pe care o „practică” demonstrează că n-au învățat din greșelile trecutului, fie că ne referim la „Acel cumplit 11 septembrie”, cu peste 3.000 de victime, la războaiele din Afganistan și Iark sau, mai grav, la faptul că 24.000 de oameni mor, zilnic, de foame etc.
S-a ajuns ca BANII și PUTEREA să „dirijeze” stările de lucruri pe diferite meridiane ale planetei „controlând” până și apa potabilă, alimentația, serviciile sanitare și educația elementară a fiecărui locuitor.
Tocmai asemenea stări de lucruri ne avertizează că dacă LIDERII LUMII nu-și vor da mâna să le schimbe, „sfârșitul tragic” al LUMII îl „asigură” chiar EI, deși fiecare se declară LUPTĂTOR PENTRU O SOCIETATE DREAPTĂ ȘI ONORABILĂ.
Comunismul care „amenința” PACEA (vezi incidentul din CARAIBE – 1962) s-a prăbușit în 1989 și lumea își punea SPERANȚE MARI în GUVERNE, în OAMENII care le conduc în a înfăptui transformări pozitive și umanitare de la îmbrăcarea, hrănirea și educarea tuturor pământenilor, până la trimiterea de pământeni să trăiască pe LUNĂ.
 
ȘI, CE A IEȘIT?
LUMEA este șocată de ce se întâmplă. Știrile care „năpădesc” ne avertizează că LUMEA este în PERICOL! Declarațiile LIDERILOR, RELAȚII între ȚĂRI, REACȚII ale OAMENILOR MARI, „RECONSIDERAREA” FORȚELOR MILITARE, anunță probabile NOMALII ale „POLITICII MONDIALE” și o serioasă LIPSĂ DE LUCIDITATE.
EUROPA dă semne de slăbiciune în UNITATEA EI și se împarte în categorii „OPUSE” cu popoare inteligente și cu popoare de „calitate inferioară”, mai nimerite doar pentru a face ce li se spune de la CENTRU.
EURO-MAIDANUL ucrainean, deși a fost sângeros, a lăsat multe întrebări fără răspuns, cu o mare doză de periculozitate pentru țările vecine. Pe acest fond, MAREA NEAGRĂ, vecina noastră, a devenit frecvent teatrul unor exerciții militare cu sisteme de atac și apărare, dintre cele mai sofisticate.
HAOSUL EUROPEAN, amplificat de CRIZA REFUGIAȚILOR, a condus ca cei 2 lideri MARI, cel cu privirea de gheață și „OMOLOGUL” său, să apese pe accelerația a diferite scenarii care ne sperie, marcând astfel un NOU RĂZBOI RECE în desfășurare.
Alimentat tot mai mult de evenimentele actuale din lume, războaie, conflicte religioase, instabilitate politică în care se implică, din păcate, la modul negativ, MARILE PUTERI, el se poate transforma în zilele noastre într-o confruntare „fierbinte” între forțele strategice globale.
Și, pentru ca „poza să fie completă”, MARILE PUTERI desfășoară o NEBUNEASCĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII, însoțită, tot mai des, de exerciții, manevre și operațiuni militare.
La 70 de ani de la „VICTORIE”, MARILE PUTERI se „fălesc”, una cu cel mai puternic blindat din lume (T-14), alta cu avioanele A 10 – vânători de tancuri, și ambele cu sistemele imbatabile de a distruge drone, rachete balistice, avioane invizibile și ținte hipersonice.
În zilele noastre evenimentele s-au precipitat rapid și ele pot conduce la schimbarea dinamicilor regionale, având în vedere că deja cunoscuta criză ucraineană a trecut pe plan secund, în timp ce „INTERVENȚIONALISMUL MILITAR FIERBINTE” s-a declanșat, în proporții îngrijorătoare, în ORIENTUL MIJLOCIU.
MARILE PUTERI, deși se erijează în furnizori de securitate, se pregătesc și acționează militar, căutându-și fiecare actori regionali de susținere și se avertizează reciproc de a „se feri din calea noastră”, pregătind parcă „EXPLOZIA”, începând cu ORIENTUL MIJLOCIU, noul „butoi cu pulbere al lumii”.
Ferească DUMNEZEU, căci atunci HAOSUL, EXTREMISMUL și RĂZBOIUL se vor extinde în întreaga lume. Deocamdată, în spațiul SIRIA-IRAK este un război „veritabil” în care sunt implicate, nu doar „FORȚELE LOCALE”, ci au apărut zone mari în care intervenția celor „DOI” este evidentă și „declarată” pro-DAMASC sau anti-DAMASC.
Provocările directe de până acum par că se vor amplifica, având în vedere că „se lucrează” intens la noi ALIANȚE belicoase care oricum nu sunt benefice nici pentru ASIA, nici pentru EUROPA.
FENOMENUL este ÎNGRIJORĂTOR dacă ne gândim că, în ultima vreme, „amiciția” dintre ELEFANTUL ASIATIC și URSUL TRADIȚIONAL s-a întărit pe fondul înghețării relațiilor cu OCCIDENTUL. În plus, DAMASCUL, BAGDADUL și TEHERANUL și chiar CAIRO, pe fondul îngrijorării față de ascensiunea I.S.I.S și a mișcărilor islamiste s-au declarat aliații unei „noi” intervenții militare venită dinspre „EST” – EUROPA.
De altfel, pe acest „postament” puternic în ultimele zile, atacurile combinate: SIRIA-HEZBOLLAH s-au intensificat într-un asalt comun, accentuând și mai mult, însă, divergențele dintre cei DOI MARI.
Numai că al III-lea (China) a apărut ca un fenomen nou în relațiile internaționale, căci manifestă un interes sporit în zona ORIENTULUI MIJLOCIU, MEDITERANA astfel că aceasta a încetat practic să mai fie MARENOSTRUM pentru NATO, așa cum a fost între 1990-2000. Și, nu numai atât, interesul ELEFANTULUI a crescut enorm și pentru MAREA NEAGRĂ, care se găsește la capătul noului drum al MĂTĂSII și de aici vizează deschiderea de căi către EUROPA, acum, aflată în zodia divergențelor.
 
ȘI, TOT AȘA…
CE SE VA ÎNTÂMPLA? Nimeni nu știe, dar tocmai asta a dus la constucția a diferite scenarii, printre care și cel cu întrebarea: Începe al treilea război mondial?, considerând că s-ar putea să asistăm la o confruntare din ORIENTUL MIJLOCIU ca la debutul unei noi conflagrații mondiale?!
Ori, precum POSTDAM – 1945, un acord de pace să stabilească o împărțire în ORIENTUL MIJLOCIU în patru zone controlate de grupuri și anumite „state”, mai ales că este experiența LIBANULUI după 15 ani de război civil:
– O zonă în jurul DAMASCULUI, socotită guvernamentală pro-rusă și pro-iraniană;
– O zonă cu regiuni kurde în NORDUL SIRIEI la granița cu TURCIA cu o largă autonomie;
– O zonă în NORD-VESTUL SIRIEI, sub influența turco-saudită;
– O zonă controlată de JIHADIȘTI.
 
Ar fi multe de comentat, dar ne oprim aici și… să sperăm că „CEL DE SUS” le va da gândul cel bun tuturor LIDERILOR implicați și înțelegând semnificația spuselor marelui filozof că „Secolul XXI va fi RELIGIOS ori NU VA FI DELOC”, vor înțelege că „PROBLEMELE LUMII” se rezolvă cu LUCIDITATE și CURAJ MORAL.
 
Prof.
ION PĂTRAȘCU
SLATINA – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.