Acasă Politic Emil Albotă: „Într-o Românie a lucrului bine făcut, mândru că sunt român...

Emil Albotă: „Într-o Românie a lucrului bine făcut, mândru că sunt român şi apăr interesul naţional!”

204

Într-o duminică de octombrie, cu valenţe de noiembrie, în timp ce pesediştii îşi votează preşedintele, într-o manieră inedită şi controversată, la Slatina, din sediul judeţean al UNPR Olt, Emil Albotă, Cosmin Ciorei şi Pavel Belinski au transmis idei de lucru, puncte de vedere, ale unui partid de care depinde viitorul actualei guvernări.

Emil Albotă, iniţiativa legislativă „Primul loc de muncă”
Ministrul secretar de stat la Educaţie, profesorul Emil Albotă, consideră că proiectul susţinut de UNPR, „Primul loc de muncă”, este o oportunitate pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16-35, de a-şi găsi un loc de muncă, de a putea ieşi din blocajul întâlnit deseori atunci când angajatotul întreabă de experienţă anterioară. Proiectul a trecut deja de Senat, unde a fost votat covârşitor, iar votul final aşteptat de la Camera Deputaţilor va duce la adoptarea legii în cauză. Potrivit lui Albotă, angajatorul primeşte o subvenţie de la stat pentru primele 18 luni, iar ulterior are obligaţia de a-l menţine pe angajat până la 36 de luni.
“Ne mândrim cu acest proiect, care a reuşit să adune toate partidele politice, a fost preluat de toată lumea, a trecut de prima Cameră, Senatul, având 91 voturi pentru dintr-un total de 92. Este un proiect care vine în sprijinul tinerilor ce nu au experienţă la locul de muncă, cei între 16 şi 35 de ani. În proiectul de lege se prevede ca angajatorii să primească de la bugetul de stat echivalentul unui salariu minim pe economie pentru fiecare angajat pe o perioadă de 18 luni. După cele 18 luni, angajatorul este obligat să menţină angajatul încă 18 luni. Sperăm să treacă şi de Camera Deputaţilor, astfel încât legea să intre în vigoare din ianuarie 2016”, a spus Emil Albotă.

Pavel Belinski, „Oltenii şi restu’ lumii”, politizat în exces
Deşi ocupă o funcţie administrativă în cadrul Consiliului Judeţean Olt, acolo unde este vicepreşedinte, Pavel Belinski ţine să remarce politizarea excesivă a festivalului „Oltenii şi restu’ lumii”. Prea multe personalităţi ale PSD, prea puţine personalităţi locale.
„Consider că şi această manifestare are mult iz politic. Tot timpul, alături de personalităţi apar foarte mulţi membri marcanţi ai PSD. Doar remarc această treabă”, a spus Pavel Belinski.

Centura Slatinei, un eşec comentat
În opinia lui Belinski şi a lui Albotă, eşecul proiectului centurii ocolitoare a Slatinei, asumate de USL în 2012, are abordări de la caz la caz.
Emil Albotă: „Nu mă simt solidar cu eşecul proiectului centurii ocolitoare a Slatinei. Asta va fi o temă şi pentru campania următoare. Cred că sunt posibilităţi de realizare, dacă se va gestiona bine problema „, în timp ce Pavel Belinski spune că aşa ceva nu se face. Practic, cei doi mută scandenţa acestui eşec în curtea pesediştilor, cei care au asumat, în 2012, realizarea acestui obiectiv.

Magne B6, Rudotel, luate fără sfatul medicului
Deşi, la nivel naţional, între UNPR şi PSD există un acord precis de funcţionare a guvernului, în teritoriu aspectele generale poziţionează cele două partide pe picior de război. La atacurile care îl vizează dinspre PSD, cu impact în anumite zone media, Emil Albotă are o explicaţie degajată cu înţelesul de rigoare: „Au greşit dozele de Magne B6 şi Rudotel. Reacţiile adverse sunt explicabile”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.