Acasă Editorial Lecția lui Tiutiu. Pentru întreg PSD-ul de la Olt…

Lecția lui Tiutiu. Pentru întreg PSD-ul de la Olt…

582

Duminică, 4 octombrie 2015, în comuna Nicolae Titulescu a fost mare sărbătoare. Biserica cu hramul Sfântul Gheorghe a fost resfințită după ani de strădanie, din partea preotului Ion Ioan, sprijinit în tot proiectul său de primarul localității, Florin Gheorghe Tiutiu. N-a fost ușor. Avem un complex civic cu implicare ortodoxă, cum vezi rar pe meleaguri oltene: o nouă clopotniță, un prăznicar, o bibliotecă comunală, o capelă ș.a.m.d., toate așezate într-o bună rânduială.

Dincolo de evenimentul în sine, primarul de la Titulescu merită felicitat pentru invitația făcută către Darius Vâlcov, până ieri ministru la Finanțe, la Buget, primar la Slatina. Un om aflat acum într-o cumpănă a destinului său. Iar la români, rar vezi pe cineva să întindă o mână unui om lovit și încercat de soartă.

Tiutiu de la Titulescu a făcut-o. A înțeles că dincolo de ce se întâmplă și ce va fi de acum încolo, Darius Vâlcov e un prieten pentru el. Din păcate, Tiutiu, unul dintre puținii prieteni rămași. Căci astăzi, la nivelul județului, în Slatina cu precădere, dinspre administrația locală, dinspre structura județeană a PSD, spre Darius Vâlcov se vede un cinism, o stare de nepăsare și o concentrare nebunească de a-l șterge din memorii. Colective și personale.

Am văzut o scenă de acest gen la niște alegeri municipale, când cineva din pupitru transmitea sălii un mesaj că în sfârșit, prin interimatul asigurat în prezent, la Slatina are și PSD-ul primar, anulând cei peste opt ani de administrație Darius Vâlcov și cei doi și ceva ai lui Minel Prina. Iar astfel de scene, repetabile, se întâlnesc destul de des. Însă, prin proverbele lor, românii răzbat în istorie. Câtă dreptate avea autorul anonim, atunci când spunea: „La bucurie nu poți răsufla de prieteni, iar la necaz rămâi singur”. Excepția cu Tiutiu de la Titulescu susține cât cuprinde…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here