Acasă Învățământ Învăţământ universitar de înaltă ţinută în reşedinţa de judeţ. Deschiderea anului universitar...

Învăţământ universitar de înaltă ţinută în reşedinţa de judeţ. Deschiderea anului universitar la USAMV Slatina

276

După zile de vreme urâtă, vremea s-a schimbat în mod favorabil pentru imprtantul eveniment festiv de deschidere a porţilor pentru ca bobocii şi studenţii să înceapă cursurile facultăţilor din cadrul USAMV Slatina.

Joi, 1 octombrie 2015, prima zi a noului an universitar.  Sala amfiteatru din cadrul instituţiei a devenit neîncăpătoare odată cu festivitatea deschiderii noului an universitar al Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, filiala Slatina.

Alături de directorul  facultăţii, profesor universitar dr. Ion Bozgă, în faţa studenţilor s-au prezentat şi: prof. univ. dr. Alexandru Bogda, vicepreședintele Academiei Române, Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Felicia Man, ispector şcolar general al ISJ Olt, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Olt, Dorel Mocanu,  și nu în ultimul rând, decanul Dinu Toma.

Cuvântul de deschidere i-a revenit directorului filialei oltene a USAMV, Ion Bozgă, urmat şi de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, cel care le-au urat succes în trecerea acestei trepte care este importantă pe scara vieţii şi mâine vor deveni ingineri, întreprinzători şi oameni care vor conduce frâilele agriculturii locale sau naţionale:

„Avem deosebita onoare ca la deschiderea anului universitar la USAMV să participe personalități. Am mai invitat și o serie întreagă de oameni de afaceri din domeniul agriculturii , cei care absorb forța de muncă de la facultatea noastră. Încercăm să deschidem anul altfel decât anii trecuți.”, a spus Ion Bozgă, directorul USAMV, filiala Slatina.

Facultatea de Management, Inginerie Economicã în Agriculturã şi Dezvoltare Rurală este una din cele şapte facultăţi ale Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinarã din Bucureşti (USAMVB), care se numără printre cele mai vechi institutii de învăţământ din România. Învãtãmântul agronomic de la Bucureşti a debutat în anul 1852 prin înfiinţarea „Institutului de Agriculturã de la Pantelimon”. Filiala Slatina a facultăţii a luat fiinţă în anul 1999. În anul universitar 2015-2016, pentru Anul I s-au înscris 90 de studenți la Zi și 80 la învățământul la distanță. La Masterat s-au înscris 60 de studenţi, iar la Modulul psiho-pedagogic 50 de studenţi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.