Acasă Actualitate A început «Săptămâna Prevenirii Criminalităţii» şi la Olt

A început «Săptămâna Prevenirii Criminalităţii» şi la Olt

66

Luni, 28 septembrie a.c., la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a avut loc conferinţa de debuz a acţiunii Poliţiei Române, prin toate inspectoratele judeţene: „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. La conferinţă au fost prezenţi şeful IPJ Olt, Cătalin Florescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Claudia Radu, precum şi membri ai structurile de prevenire a criminalităţii, proximitate şi poliţie rutieră.

Săptămâna ar fi trebuit să înceapă cu „Ziua porţilor deschise”, la sediul IPJ Olt, însă, din cauza vremii nefavorabile, nu a fost posibilă desfăşurarea acestei acţiuni. În aceeaşi zi, poliţiştii au desfăşurat activități în şcoli şi au distribuit materiale preventive.

În cea de-a doua zi va fi tratată tema delincvenţei juvenile. Cu ocazia acestei teme, elevii vor participa la activitatea intitulată „Caravana filmului documentar – Prevenirea Criminalităţii în Imagini!”, ce se va desfăşura la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. Tot acolo va avea loc şi concursul de desene „Viitorul este al meu”, iar lucrările vor fi expuse în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina.

Miercuri, a treia zi, este destinată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, iar cu această ocazie se vor organiza activităţi de informare în zona Fântânii Speranţei şi Esplanadei din Slatina. Pe lângă asta, se vor organiza întâlniri şi cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai unor societăţi comerciale, cu persoane din mediul rural care locuiesc izolat.

Pe 1 octombrie a.c., în cea de-a patra zi ce are ca temă prevenire a criminalităţii organizate, poliţiştii vor distribui materiale informative cu privire la prevenirea consumului de plante etnobotanice şi canabis, în rândul elevilor celor nouă unităţi de învăţământ liceal din Slatina. Această acţiune va avea loc în colaborare cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt. Tot în aceeaşi zi, se va organiza un spectacol la Şcola Populară de Arte şi Meserii Slatina.

Ultima zi, cea care încheie seria de activităţi dedicate „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, va avea ca temă siguranţa rutieră, în colaborare cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere Olt. În cadrul acestei acţiuni, cetăţenii vor fi informaţi cu privire la principalele cauze şi condiţii favorizatoare de accidente în judeţul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.