Acasă Actualitate Mor oameni! DGASPC OLT poate fi acuzată de ucidere din culpă!

Mor oameni! DGASPC OLT poate fi acuzată de ucidere din culpă!

325
 
 
Pentru că, de la un timp încoace la DGASPC OLT (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) se face politică, lucrurile au scăpat de sub control. Dacă mai pui la socoteală și un colectiv de conducere care nu are nimic în comun cu bunul mers al lucrurilor de aici, se poate încheia un tablou complet al unei situații haotice, garantată de Rădița Piroșca, pusă director aici, pentru că vremurile sunt cele care sunt.
 
 
 
Sechestrul de la Caracal
În urmă cu câteva săptămâni, pentru că o adolescentă instituționalizată într-un centru din Caracal a fost legată în cămașă de forță, Rădița Piroșca a dispus sancțiuni de 5% unei colege de partid care în mod normal ar fi trebuit să răspundă penal pentru un asemenea gest. Mai mult, sub influența apei plate, consumată dintr-un pahar care n-a fost spălat, poate, cum trebuie, același director motivează sancțiunea luată pe seama faptului că brutele care au dispus o asemenea măsură n-au mai avut abateri. Imediat după caz, fata a fost trimisă la spitalul de nebuni de la Greci, pentru a fi pedepsită aspru pentru neobrăzarea de a-și cere, fie și prin interpuși, dreptul de a fi tratată ca o ființă umană. În această speță, din păcate, instituțiile publice, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, nu a înțeles să se sesizeze din oficiu. Colegialitate de partid? Până la proba contrarie…
 
 
Crima de la Slatina
Halucinant! În dimineața zilei de 24 septembrie, în spațiul presupus a fi verde, din fața Căminului de Bătrâni din Slatina a fost găsită moartă o femeie internată la azil, pacientă a stabilimentului, de 81 de ani.
În acest caz, foarte multe semne de întrebare: dacă femeia ar fi suferit de demență, așa cum susțin cei din conducerea azilului, de ce n-a fost supravegheată mai atent? Dacă au mai existat tentative de suicid, așa cum se face, dându-se vina pe mort, ce măsuri speciale au fost luate? Dacă zona de protecție de la balcoanele căminului, nișste panouri de sticlă, de joasă înălțime, asigură cu adevărat protecția bătrânilor? Dacă decesul a avut loc seara, toată noaptea nu a văzut nimeni lipsa unui bătrân din cameră?
Întrebări care, dacă vor primi răspunsurile corecte, dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina va lucra în această speță cum trebuie, vor arăta elemente ale uciderii din culpă. Faptă gravă, pedepsită aspru. Oricum, până nu e prea târziu, cei care răspund de DGASPC trebuie să facă ceva! Altfel, șirul tragediilor e doar la început. E clar: Rădița Piroșca nu poate fi o bună activistă de partid și un bun administrator public! Convingeți-o, domnilor, să-și aleagă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.