Acasă Editorial Puțină prezumție de nevinovăție. În cazul Vâlcov, Prina, Stănescu, Oprescu și alții…

Puțină prezumție de nevinovăție. În cazul Vâlcov, Prina, Stănescu, Oprescu și alții…

174
 
După câteva amânări succesive, în urma unui proces desfășurat cu celeritate, instanța de la Tribunalul Olt a decis să admită cererile formulate de DNA privind confirmarea redeschiderii urmăririi penale față de… suspecții Vâlcov Darius Bogdan, Stănescu Paul, Prina Minel, Oprescu Marius și alții…
Speța respectivă își începe istoria într-o plângere formulată împotriva celor amintiți, dar și a altora, în urmă cu câțiva ani, atunci când s-au ridicat în atenția justiției unele presupuse fapte cu incidență penală, presupus a fi săvârșite de cei în cauză.
E dreptul justiției să continue cercetările, să ceară elemente suplimentare, să desfășoare toate forțele pentru aflarea adevărului. În spiritul constituțional care confirmă faptul că nimeni nu este mai presus de lege.
Vor urma procedurile specifice, se vor analiza completările de material probatoriu, în opoziție cu cele susținute de apărarea celor în cauză. Însă, aici, cauza depășește, în ochii opiniei publice, înțelegerea corectă. Suntem în fața unei redeschideri, lucru care se omite, aproape din mers, iar, anterior, o altă instanță, competentă și ea, a fost opozabilă sentinței dată de Tribunalul Olt în favoarea părților din cauză.
Chiar și așa, de aici încolo, indiferent de soluția finală, și e doar o constatare, fără a avea caracter de opozabilitate deciziei judecătorului de la Tribunalul Olt, persoanelor respective li se limitează accesul la ceea e, generic, se numește prezumția de nevinovăție. Cea fără de care nu există justiție adevărată și nici stat de drept.
Din păcate, societatea românească, mare consumatoare de filmări făcute pe Știrbei Vodă sau în alte locuri care țin de instituții afiliate Ministerului Public, uită să judece cu echidistanță o stare lucruri. Pe pariu că, inclusiv și în speța de față, în situația când vom avea, dacă vom avea, o soluție favorabilă suspecților, știrea asta va fi trecută în subsidiar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.