Acasă Învățământ Ziua Păcii, la Scorniceşti. La Şcoala Gimnazială „Gheorghe Popescu” din Mărgineni

Ziua Păcii, la Scorniceşti. La Şcoala Gimnazială „Gheorghe Popescu” din Mărgineni

615
Elevii Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Popescu” Mărgineni-Slobozia,” din oraşul Scorniceşti, însoţiţi de cadrele didactice participa luni, 21 septembrie 2015, la Ziua internaţională a Păcii. Elevii au plantat în curtea şcolii pomi special aduşi pentru acest eveniment, împreună cu cadrele didactice, pomi care vor purta numele de “Copacii Păcii” .
Şcoală nu se află la primul eveniment de acest fel, însă din acest an cadrele didactice s-au hotărât să-i iniţieze pe elevi în cât mai multe activităţi de educaţie ecologică şi sănătate care fac parte din programul anual de educaţie, fiind sprijiniţi de Asociaţia “Learn For you!”
Plant a tree for Peace este o campanie organizată de Learning about Forests şi ENO- Environment Online , o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii despre mediu şi dezvoltarea sustenabilă.
Pentru acesta celebrare cadrele didactice au pregătit cu elevii şi alte activităţi: recitare de poezii, prezentări power point. Elevii au confecţionat steaguri specifice tuturor ţărilor din Uniunea Europeană, iar din carton au modelat porumbei – păsări simbol pentru pace, au realizat un banner pe care vor scrie cuvântul ,,pace” în diferite limbi europene.
De asemenea, la această activitate s-a alăturat şi Asociaţia „Learn for you!”,ONG care iniţiază numeroase activităţi de ecologizare, sănătate, creaţii, tradiţii şi care a încheiat numeroase parteneriate cu Şcoală Gimnazială „Gheorghe Popescu” Mărgineni-Slobozia având că scop principal sprijinirea unităţilor şcolare în activităţile de predare-învăţare.
„Prin această activitate, urmărim că elevii să înţeleagă cât de important este să luptăm cu toţii pentru pace, să învăţăm în pace, şi mai ales pentru sănătatea noastră deoarece ei vor conştientiza rolul pe care îl are pădurea asupra mediului în care ne desfăşurăm activităţile zilnice„ afirmă prof. Vlad Eugenia-Ioana.-responsabil Comisia de promovare a imaginii şcolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.