Acasă Actualitate Bărbaţi cercetaţi pentru prejudiciu cauzat statului de 1.000.000 lei

Bărbaţi cercetaţi pentru prejudiciu cauzat statului de 1.000.000 lei

46
La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva a doi bărbaţi, din localităţile Izbiceni, judeţul Olt, şi Tr. Măgurele, judeţul Teleorman.
În fapt, aceştia sunt bănuiţi că, în calitate de administratori al unei societăţi comerciale, având ca obiect principal de activitate comerţul cu produse petroliere, din comuna Izbiceni, în perioada 2009 – 2012, ar fi înregistrat achiziţii nereale cu produse petroliere accizabile, în valoare totală de 1.914.063,61 lei, de la o societate comercială din Brăila.
În realitate, combustibilul, 487.433 litri, ar fi fost aprovizionat de la o societate comercială, din judeţul Sibiu, şi vândut unor firme cu profil minier, din judeţul Mehedinţi, fără a fi înregistrat în contabilitate.
Plăţile aferente s-au efectuat numai cu numerar, iar prin înregistrarea achiziţiilor ca provenind de la societatea comercială din Brăila, o firmă de tip “fantomă”, cei în cauză ar fi urmărit eludarea prevederilor legale şi neplata taxelor şi obligaţiilor datorate.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbaţilor este de 1.065.119 lei, reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit.
Azi, 16 februarie a.c.,prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here