Acasă Învățământ Tradiția continuă. La Slatioara, primarul Savu Ciocîrlan premiază performanța

Tradiția continuă. La Slatioara, primarul Savu Ciocîrlan premiază performanța

906
 
 
Vineri, 11 septembrie 2015, în pragul noului an şcolar, pe malul drept al Oltului, în sediul primăriei din Slătioara, edilul localităţii, Savu Ciocîrlan, a ţinut să premieze două din cele mai bune eleve ale comunei pe care, cu cinste şi cu onoare o reprezintă.
 
Astfel, în prezenţa primarului, a familiei și profesorilor care le-au îndrumat, tinerele Andreea Mihaela Miu și Andrada Mariana Voicu, au fost felicitate și totodată recompensate de cei îndrituiți s-o facă, pentru ambiția, munca și perseverența de care au dat dovadă. Mai mult decât atât, mai trebuie spus că la festivitatea amintită, urmare a unei invitații făcută de primarul Ciocîrlan, a fost prezent și Liviu Culcescu, inspectorul școlar adjunct, reprezentantul ISJ Olt la acest eveniment…
 
Primarul Ciocîrlan se mândrește cu performanțele tinerilor din Slătioara
Vizibil mulțumit de rezultatele obținute în ultimii ani de elevii din localitatea pe care o reprezintă, primarul Savu Ciocîrlan are numai cuvinte de laudă pentru tinerele și speră ca exemplul acestora să fie urmat și de alți elevi ai școlii de la țară, acolo unde, cel puțin la Slătioara, performanța se vede din ce în ce mai des.
„Prin Consiliul Local și Primăria localității Slătioara ne-am obișnuit să premiem copiii talentați, pe tinerii care învață și care obțin rezultate deosebite. Astfel, după ce anult trecut am avut trei premianți, cu medii mai mari de 9,80, și anul acesta avem două eleve minunate, pe domnișoara Andreea Miu, care a absolvit cu media zece și care a intrat la Facultatea de Medicină din Craiova cu 9,90, și pe tânăra Andrada Voicu, olimpică la franceză, obținând maximul de puncte: 100. În cazul ei, performanța este cu atât mai mare cu cât provine din plasament, fiind crescută și educată de mama adoptivă pentru care am toată admirația, cea care a făcut ca acestei fete să nu-i lipsească nimic”, a spus primarul Savu Ciocîrlan.
 
În altă ordine de idei, pe lângă felicitările și urările meritate, adresate elevelor de 10 (zece) ale localității, urmare a unei hotărâri luată în Consiliul Local Slătioara, edilul Ciocîrlan Savu le-a oferit și o recompensă în bani, răsplătind astfel munca și perseverența celor două tinere care pot reprezenta oricând un model pentru colegii lor: „Pe lângă felicitările și urările noastre de mult succes, în viață și în activitățile pe care le vor desfășura ulterior, am hotărât premierea tinerelor din localitatea noastră cu suma de o mie de lei pentru fiecare. Ținem foarte mult la acest lucru, ne dorim să continuăm tradiția și vă aduc aminte că din localitatea Slătioara au plecat în lume nume sonore, începând de la primul mitropolit al Olteniei, cel care s-a născut și a crescut aici – Nifon Criveanu, continuând cu ambasadori, profesori universitari, directori de instituții, medici umani și veterinari, de cea mai înaltă clasă”.
 
Andreea Mihaela Miu, studenta de azi, medicul de mâine
Mai mare decât colega sa, și ceva mai stăpână din punct de vedere emoțional, tânăra Andreea Miu, recent admisă la Facultatea de Medicină din Craiova, cu o medie pe care o pot obține doar cei ce studiază cu multă voință și cu un scop precis în viață, a ținut să mulțumească, la rândul ei, celor care i-au fost mereu aproape:
„Mulțumim foarte mult tuturor celor ce au făcut posibilă întâlnirea de astăzi, țin să le mulțumesc profesorilor care m-au îndrumat pe parcursul celor patru ani de liceu, familei, colegilor și tuturor celor care m-au sprijinit. De asemenea, le urez mult succes și celor ce vor urma, le doresc să aibă încredere în ei, să fie curajoși, motivați și să-și urmeze visele!”
 
Andrada Mariana Voicu, eleva de zece a Școlii Gimnaziale din Slătioara
Despre tânăra elevă, Andrada Voicu, pe lângă cuvintele rostite de primarul localității, cel mai bine o descrie chiar mentorul acesteia, Alexie Cristina, profesorul de franceză și totodată directorul Școlii Gimnazială cu clasele I-VIII din Slătioara: „Tânăra Andrada este un copil minunat, o elevă care a muncit mult, care întotdeauna și-a arătat interesul, nu numai pentru limba franceză, ci pentru toate materiile de studiu. A trecut în clasa a VIII-a, este pe un drum foarte bun și, cu siguranță, cu multă ambiție și dăruire, va obține astfel de rezultate în anii ce vor urma”.
„Ca reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Olt doresc să felicit inițiativa Primăriei Slătioara, a domnului primar Savu, felicit colectivul de cadre didactice, părinții și, nu în ultimul rând, copiii care obțin astfel de rezultate. Venind la rândul meu din mediul rural, simt o plăcere deosebită când văd că se mai pate face performanță în școala de la sat. Felicitări și mult succes în drumul pe care acești copii îl vor urma în viață!”, a spus și Liviu Culcescu, inspector școlar general adjunct, reprezentantul ISJ la evenimentul de vineri, 11 septembrie 2015.
 
Ciocîrlan Savu, un primar de care Slătioara are nevoie mai departe
Pe lângă această acțiune inedită, dedicată celor mai buni dintre copii buni din Slătioara, primarul comunei, ‘nea Savu, cum îi spun localnicii, dar și cei care îl cunosc, este un model în ceea ce înseamnă dăruire și rezultate. Astăzi, comuna pe care o conduce beneficiază de o infrastructură cum alții încă se gândesc să facă: rețea de canalizare și apă potabilă, din puțuri forate la mare adâncime, serviciu de gaze naturale, o rețea de drumuri asfaltate, aproape în toată comuna, salubritatea la Slătioara nu e doar o vorbă, și tot ce înseamnă civilizație și urbanism… pe ulițele de la Slătioara și Salcia.
Așa se explică de ce astăzi, mulți slătineni aleg să-și caute o bucată de pământ pe care să-și construiască, aici, în comună, o casă. Mai mult, nici fii satului, așa cum se întâmplă în altă parte, nu se mai grăbesc să plece la Slatina, atâta timp cât beneficiază de tot confortul orașului, acasă, la ei.
Mai trebuie spus că în comună funcționează o serie de agenți economici din diverse domenii de activitate. De la producție până la prestări de servicii, semn că administrația locală e prietenoasă cu cei dedicați muncii.
Singurul păcat al primarului, și acest lucru trebuie consemnat, e excesul de modestie de care dă dovadă atunci când e vorba de faptele sale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.