Acasă Actualitate O decizie, cel puțin, nefericită. Dacă nu proastă de-a binelea

O decizie, cel puțin, nefericită. Dacă nu proastă de-a binelea

110

În Slatina, pe 14 septembrie 2015, a început școala. Ca niciodată, anul acesta autoritățile au comis-o. Grav și nescuzabil. Ceea ce nu a îndrăznit nici măcar Elena Bărbulescu, sora fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu, atunci când era inspector școlar general în județul Olt.

De data asta, școala a început halucinant. În loc ca toată lumea să intre spre clase, la prima oră a dimineții, așa cum e practica și conduita morală și legală, programul a fost adaptat în asemenea fel încât politicieni locali să aibă timp să treacă pe la cât mai multe școli unde au avut ocazia să transmită mesaje de felicitare, încurajare. Din păcate, ceea ce s-a vrut a fi un exercițiu de imagine a sfârșit prin a deveni un concurs liber de înjurături. Părinților, bunicilor, copiilor, nu le-a picat deloc bine o asemenea decalare a începutului de an școlar. O tristă premieră, nejustificată, care nu mai poate fi reparată în totalitate, ci cârpită doar pe alocuri, dacă ar exista niște scuze și ar fi identificat la timp autorul acestui plan prostesc de-a binelea. Ar fi fost culmea ca seniorii din politica setății să aibă timp să vadă faptul că la clasele primare lipsesc manualele gratuite, pe motive imposibil de înțeles.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Dorobantu, observatiile Dumneavoastra dovedesc ca sunteti, cu adevarat, OM de PRESA .Este bine stiut ca FESTIVISMUL este menit sa ascunda MINCIUNA , INCOMPETENTA si risipa de bani ce au condus la dazastrul din invatamant. GRIP (Grupul pentru Reforma Invatamantului Preuniversitar) ureaza elevilor, parintilor, personalului didactic auxiliar si profesorilor bun venit in noul an scolar. GRIP pune la dispozitia celor interesati materialele necesare pregatirii metodice. Un mail la adresa rcsilviu@yahoo.com este suficient. GRIP saluta decizia ISJ de a face publice materialele prezentate de catre profesori la activitatile metodice pe un site profesionist organizat. Revista GRIP , intitulata NEMESIS, va publica comentarii asupra acestora.
    N.B. Pentru clarificari asupra denumirii GRIP recomandam
    http://www.merriam-webster.com/dictionary/grip si ceva timp acordat urmatoruli text ;
    … Discutau despre invataturi si schimbari, iar elevul l-a intrebat pe tutorele sau, “ Invatatorule, de ce este nevoie pentru a schimba lumea? ” Si inteleptul a meditat, apoi a raspuns “ De o buna definitie a lucrurilor” Atribuit lui Confucius Secolul al V-lea i. H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.