Acasă Actualitate Ziua Pompierilor din România, sărbătorită şi la Slatina. ISU Olt, demonstraţie de...

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită şi la Slatina. ISU Olt, demonstraţie de excepţie în prezenţa slătinenilor

308

Ziua de 13 septembrie reprezintă, an de an, momentul de bucurie şi de aniversare acelor care se luptă cu focul şi intervin în situaţiile de urgenţă. Fără ei, destinul multor oameni ar fi unul fără speranţă. Astfel, duminică, 13 septembrie a.c, în faţa Prefecturii Olt, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt a organizat un ceremonial aniversar, o paradă a gărzii de onoare a ISU Olt, un exercițiu demonstrativ – o simulare a unui accident auto în care au fost implicate două autoturisme, soldându-se cu o persoană încarcerată şi rănită la un picior. Pe lângă asta, cei interesaţi de arsenalul ISU Olt au putut vedea detectoare de materiale explozibile, autospecialele de intervenţie, dar şi toate uneltele pe care aceştia le folosesc în intervenţiile lor.

Cu acest prilej, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale, au fost avansați în grad câțiva dintre cei care îşi riscă viaţa pentru a salva alte vieţi. Şi conducătorii judeţului şi Slatinei, precum şi şefi ai instituţiilor care colaborează cu ISU Olt în situaţiile de urgenţă şi nu numai, au primit diplome de excelenţă.

Cele cinci cadre ale ISU Olt, care au fost avansate înaintea expirării stagiului minim în grad, sunt:
– în gardul de maior, căpitan Viișoreanu Dorel
– în gardul de maior, căpitan Sofia Marian
– în gradul de maistru militar principal, maistru militar clasa I, Dicu Marius
– în gradul de plutonier adjutant, plutonier major Popescu Adrian
– în gradul de plutonier adjutant, plutonier major Smarandache Alin.
 

Evenimentul a început la orele 11.00 şi a durat mai bine de o oră, iar ăn tot acest timp, micuţii s-au arătat interesaţi de viaţa de pompier. Mulţi dintre ei au urcat în autospecialele de intervenţie şi au făcut cunoştinţă cu câţeluşa-erou Mera, cea care a stat la fotografiat şi le-a arătat micuţilor că şi patrupezii pot fi eroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.