Acasă Politic Daniel Predoiu îi scrie lui Dragnea. Pe Facebook

Daniel Predoiu îi scrie lui Dragnea. Pe Facebook

430

Daniel Predoiu, fost membru în cadrul Organizației Caracal, cel care a fost dat afară din cauza unor postări ce au dat de înţeles că sunt xenofobe şi antisemite, revine cu un nou text după demisie. Cel care ar trebui să citească „scrisoarea” sa este Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD. În continuare, vă oferim spre lectură mesajul lui Daniel Predoiu de pe Facebook:

„Domnule Aurel Vainer, preşedinte al Comunităţii Evreieşti din România, încep prin a exprima compasiunea şi solidaritatea mea cu membrii comunităţilor evreieşti care au suferit atrocităţile nejustificate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi îmi prezint scuze public dacă prin anumite atitudini am jignit comunitatea evreiască . Vă asigur că cele apărute în presă de curând au fost interpretări nedorite şi manipulări.

Mi-aş fi dorit, domnule Dragnea,ca înainte de a lua decizia de a mă exclude din partid, să-mi fi ascultat punctul de vedere . Am luat la cunoştinţă din presă de decizia dumneavoastră şi am hotărât să-mi dau eu demisia, având astfel posibilitatea de a-mi păstra coloana vertebrală dreaptă şi pentru a nu fi nevoit să stau cu capul plecat în faţa unor manipulări apărute în presă.

Aflaţi pe această cale,domnule Dragnea, că persoană care v-a pus pe masă o fotografie şi două întrebări retorice scoase din context şi pe care dumneavoastră le-aţi luat că atare, spunea public că îi este ruşine cu neamul românesc. Mie nu îmi este ruşine cu neamul meu românesc şi vă explic în continuare contextul în care am purtat dialogul public pe reţeaua de socializare. Un singur click v-ar fi lămurit în legătură cu postările mele.

Atunci când spuneam că m-am săturat de ţigani şi pirande care apăreau pe toate canalele media după înmormântarea domnului Cioabă, etalandu-şi bogăţiile şi aurul atârnat la gât, dacă citeaţi până la capăt postările mele, vedeaţi că de fapt eu mă aflam în comunităţile sărace de rromi unde aceştia îmi cereau lemne de foc că să-şi încălzească copiii iarna, ei fiind indignaţi din cauza faptului că liderii lor nu-i ajută cu nimic şi munceau alături de mine şi de fundaţiile care veniseră să-i ajute să-şi reconstruiască casele.

Atunci când spuneam că mi s-a făcut dor de unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii, dacă citeaţi comentariile aţi fi văzut că discuţia avea legătură cu valul de refugiaţi care este de necontrolat şi care circulă haotic prin Europa, punând în pericol cetăţenii europeni. Da, am greşit alegându-l pe Hitler şi regret că prin alegerea făcută am adus ,fără să vreau, atingere comunităţii evreieşti şi rrome, dar dacă aţi fi citit în continuare comentariile mele, aţi fi văzut că scoteam în evidenţă cât de bine îşi organizau liderii în trecut armatele în a apară interesele naţiunilor lor.

Nu-mi retrag deloc afirmaţiile şi susţin în continuare că problema refugiaţilor trebuie rezolvată de către ţările care au interese în zona din care vin aceştia şi susţin cu tărie că statul român trebuie să ofere gratis locurile în cămine studenţilor noştri români, studenţi cu care toată clasa politică se laudă atunci când vin acasă de la competiţiile internaţionale cu pieptul plin de medalii.

Despre asta era vorba în atitudinea mea publică, despre românism şi patriotism, nu despre antisemitism şi xenofobie şi vă asigur că lupta mea pentru susţinerea persoanelor defavorizate şi patriotismul meu nu se sting odată cu excluderea din Partidul Social Democrat. Nu voi acceptă niciodată politica pumnului în gură şi voi lupta în continuare pentru libertatea de exprimare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.