Acasă 7 zile Cronometrul de Serviciu

Cronometrul de Serviciu

284
Comunicat de presă din podul spitalului. Colegiul Medicilor Olt nu vrea şpagă legală
Membrii Colegiului Medicilor Olt din spitalele oltene s-au consultat şi au ajuns la câteva concluzii. Aceştia, majoritar, sunt de acord ca viitorul buget să fie minim 6% din PIB. Tot aceştia susţin modificarea Codului Penal, în sensul scoaterii medicilor de sub incidenţa prevederilor articolului 175, care defineşte funcţionarul public. Medicii olteni nu sunt de acord cu legalizarea „plăţilor informale” (şpăgile) şi cu desfăşurarea activităţii private în spaţiul public. Dacă doleanţele medicilor vor fi ascultate, rămâne de văzut dacă sistemul de sănătate românesc se va „însănătoşi”.
 
Convinşi de Toma, la Olt, ţărăniştii devin progresişti…
Organizaţia UNPR Olt s-a îmbogăţit cu 4.763 de noi membri. Astfel, sâmbătă, 5 septembrie 2015, Organizaţia PNŢCD Caracal, împreună cu alte 21 de organizaţii ţărăniste din judeţul Olt, precum şi şapte organizaţii ale aceluiaş partid din diaspora, a decis înscrierea în Uniunea Naţională pentru Progresul României. Discuţiile au fost purtate de către preşedintele UNPR Olt, senatorul Ion Toma, şi de către preşedintele PNŢCD Caracal, Dumitru Cristian Marinescu. Cei doi lideri au hatărât, de comun acord, să ia măsuri pentru garantarea şi continuarea politicii UNPR de promovare a valorilor democraţiei şi a interesului naţional.
 
 
Serviciul Judeţean de Pază Olt. Aici lucrează Mihaela Stana…
După ce a plecat, mai bine-zis, fugind mâncând pământul din Primăria Slatina, acolo unde a lucrat vreo trei cincinale, unul cu Gheorghe Păunescu, restul cu Darius Vâlcov şi Minel Prina, Mihaela Stana, ultima oară, primar interimar, şi-a găsit serviciu, mai repede decât are acces la aşa ceva un muritor de rând. Acum e la Serviciul Judeţean de Pază, o companie de utilităţi specifice, aflată în patrimoniul Consiliului Judeţean Olt. Pe la locul ei de muncă, nu e văzută, în schimb, vine aproape zilnic la primărie, acolo unde udă florile din secretariat şi verifică atent funcţionarea corespunzătoare a dozatorului de cafea. Ar fi destul de greu pentru Stana, după atâţia ani petrecuţi în zona administraţiei, să-şi găsească un loc de muncă în zona privată, acolo unde n-ar plăti-o nimeni cu generozitate şi fără să facă nimic, aşa cum este relaţia actuală profesională cu cei de la Serviciul Judeţean de Pază Olt…
 
 
Victor Iacobescu, întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai PMP Slatina
Profesorul Victor Iacobescu, propus de Partidul Mişcarea Populară Olt pentru fotoliul de primar al municipiului Slatina, a anunţat pe pagina sa de pe o platformă de socializare, că doreşte o întâlnire cu slătinenii, în vederea dialogului, noilor propuneri şi cum ar trebui să fie noul primar al Slatinei, cu următorul mesaj: „Dragii mei, vreau să vedem câţi încercăm să schimbăm percepţia asupra oraşului nostru! În timp ce unii contracandidaţi caută sponsori, eu vreau să căutăm OAMENI! De aceea, vă invit mâine, 8 septembrie, începând cu ora 18.00, la sediul unde ne vom desfăşura campania pentru redarea demnităţii Slatinei! Sediul se află lângă Biblioteca Judeţeană şi lângă o croitorie. Astfel de întâlniri vor avea loc săptămânal şi le vom anunţa din timp! Vă aştept cu drag!”. Acesta s-a prezentat scurt: „Mă numesc Victor Iacobescu, sunt profesor, şi la anul voi fi primarul Slatinei”. La această întâlnire au participat membri ai PMP şi simpatizanţi, dintre care doi au şi semnat adeziuni, devenind membri ai PMP. Victor Iacobescu îşi propune să vorbească cu cetăţenii din Slatina, mergând prin cartierele municipiului. Asta, în perioada următoare.
 
 
Piteşteanul Nicolae Selea a câştigat trofeul ediţiei a-XVI-a a Festivalului de Muzică Uşoară „Radu Şerban” de la Caracal
Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară „Radu Şerban” de la Caracal s-a încheiat. Pe durata evenimentului (5-6 septembrie), cei doisprezece concurenţi s-au întrecut în a cânta, pentru a impresiona juriul format din: compozitor, dirijor, Florin Sişu – redactor muzical Radio Romania Craiova, Titus Andrei, realizator de emisiuni radio şi coordonatorul redacţiei de muzică uşoară de la Radio România Actualităţi, Florian Teodorescu şi secretarul Ligia Pavel. Cei cinci membri au avut de deliberat clasamentul final care a redat întocmai valoarea concurenţilor care au urcat pe scena Teatrului de Vară. Gala Laureaţilor a fost momentul adevărului, acolo unde reprezentanţii administraţiei locale, împreună cu cei trei corifei ai radio-ului românesc, reprezentanţi ai juriului şi managerul Centrului Cultural Municipal Caracal, Florian Tedorescu, au înmânat câştigătorilor diplomele şi plachetele, dar şi Trofeul Festivalului, câştigat de piteşteanul Iulian Nicolae Selea.
 
 
Traşcă, preşedinte la PSD Scorniceşti. Pus de Moisescu?
Alegerile interne din cadrul organizaţiei PSD Scorniceşti nu au dezamorsat fitilul de la bombă. Din contră, l-au aprins. Stânga din oraşul de pe Plapcea rămâne în continuare dezbinată. Echipa lui Ion Prioteasa, primarul oraşului, a cedat în faţa unor jocuri mărunte, făcute de afaceristul Florin Traşcă cu cei de la Slatina, care nu cunosc realitatea de aici. În faţa acestei situaţii, Scorniceştiul se pregăteşte, din perspectiva alegerilor locale de la anul, de o victorie clară a liberalilor conduşi de Costel Moisescu. Vor primi ajutor şi de la o parte din echipa pesedistă, care nu e de acord cu cedarea puterii către Traşcă, Idoraş şi Brânaru. Războiul abia a început. Emigranţii sunt pe drum.
 
 
Organizaţia de Femei Social-Democrate din Slatina şi-a ales şefa: pe Corina Sulger
Luni, 7 septembrie a.c., în Sala „Europa” a Consilului Judeţean Olt, a avut loc Conferinţa Municipală a Organizaţiei de Femei a PSD Slatina. În cadrul întâlnirii femeilor social-democrate slătinene s-au ales: preşedintele organizaţiei municipale, secretarul executiv al organizaţiei, membrii consiliului şi delegaţii la Conferinţa Judeţeană a OFSD, programată joi, 10 septembrie 2015, în aceeaşi locaţie. Preşedintele Organizaţiei Femeilor din PSD Olt, Felicia Man, a fost amfitrionul evenimentului, iar lângă aceasta s-au mai aflat şi prim-vicepreşedinte PSD Olt – Marius Oprescu, vicepreşedinte PSD Slatina – Marius Iancu, precum şi consilierele social-democrate din cadrul Consiliului Local Slatina: Cristina Tomireanu, de acum fostă preşedintă a OFSD Slatina, Mariana Matei şi Aurelia Tănase. Din board-ul de conducere, în calitate de vicepreşedinte, fac parte: Aurelia Tănase, Mariana Matei, Simona Antonie, Rădiţa Piroşca, Daniela Matei. În calitate de secretar executiv a fost desemnată Vera Rachina. Corina Sulger a fost aleasă cu unanimitate de voturi, fiind singura propunere a femeilor social-democrate din Slatina. Sulger este Key Account Manager (persoana care se ocupa de clienţii cei mai importanţi ai companiei CEZ România, zona Olt). Aceasta nu a dorit să spună nimic jurnaliştilor, însă a subliniat cuvintele de bază ale OFSD Slatina: feminism, dinamism şi performanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.