Acasă Cultură Piteşteanul Nicolae Selea a câştigăt trofeului ediţiei a-XVI-a a Festivalului de Muzică...

Piteşteanul Nicolae Selea a câştigăt trofeului ediţiei a-XVI-a a Festivalului de Muzică Uşoară ”Radu Şerban” de la Caracal

339
Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară ”Radu Şerban” de la Caracal s-a încheiat. Pe durata evenimentului ( 5-6 septembrie), cei doisprezece concurenţi s-au întrecut în a cânta şi încânta publicul astfel încât să-i convingă pe juraţi.
 
Juriul a fost format din: Viorel Gavrila, compozitor, dirijor,  Florin Sişu, redactor muzical Radio Romania Craiova, Titus Andrei, realizator de emisiuni radio şi coordonatorul redacţiei de muzică uşoară de la Radio România Actualităţi, Florian Teodorescu şi secretarul Ligia Pavel.
Cei cinci membrii au avut de deliberat clasamentul final care a redat întocmai valoarea concurenţilor care au urcat pe scena Teatrului de Vară.
”Pe mine mă bucură enorm că festivalul continuă, mă bucură enorm că organizatorii fac eforturi ca memoria lui Radu Şerban să fie onorată prin acest festival. Mă bucură faptul că vin solişti de peste tot şi din ce în ce mai mulţi tineri, dar nu pot să spun că a fost cea mai bună ediţie. A fost o ediţie medie, unde soliştii, nu ştiu, la început de septembrie, parcă nu au fost în cea mai bună formă. Un motiv probabil ar fi repertoriul, alt motiv ar fi că cei care au mai fost au experienţă şi au luat premii în anii precedenţi, aceştia parcă au venit cu piese alese mai neinspirate, de această dată. Ce pot să vă spun clar e că acestă ediţie a fost sub ediţia precedentă şi ceea ce am notat pe hârtii, vă spun şi dumneavoastră acum. Legat de concurenţi, mi-au plăcut băietii din Piteşti, Alexandria, fata din Târgu-Jiu, deci avem de unde alege, acest lucru este important”, a declarat Titus Andrei, preşedintele juriului Festivalului de Muzică Uşoară Radu Şerban, editia a-XVI-a, Caracal, 2015.
Gala Laureaţilor a fost momentul adevărului, acolo unde reprezentanţii administratiei locale, împreună cu cei trei corifei ai radio-ului românesc, reprezentanţi ai juriului şi managerul Centrului Cultural Municipal Caracal, Florian Tedorescu au înmânat câştigătorilor diplomele şi plachetele, dar şi Trofeul Festivalului, câştigat de piteşteanul Iulian Nicolae Selea.
 
Prezentatorii festivalului au fost Monica Dumitru și Florian Beciu.
 
Iată câștigătorii celei de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară ”Radu Şerban”, Caracal, 2015:
Diploma de participare – Bogdan Serban – Caracal,
Diploma de participare – Mihai Răduinea – Bucureşi
Diploma de participare – Nicoleta Ciontoiu – Bucureşti
Diploma de participare – Maria Alexandra Ilina – Iancu-Jianu
Premiul special al juriului  – Maria Denisa Perpelea din Slatina
Menţiune – Elena Chesnoiu – Cezieni, lt
Menţiune – Mirel Stancu – Caracal
Premiul III – Ioana Elvira Bolovan – Tg. Jiu
Premiul II – Octavian Broșteanu – Alexandria, Teleorman
Premiul I – Andreea Claudia Dumitriu – Bucureşti
 
Trofeul FESTIVALULUI –  Iulian Nicolae Selea, Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.