Acasă Actualitate Clubul Rotary Slatina – pentru sănătatea copiilor din Olt. Secţia de Recuperare...

Clubul Rotary Slatina – pentru sănătatea copiilor din Olt. Secţia de Recuperare Neuromotorie Copii a SJU Slatina, dotată cu aparatură de ultimă generaţie

841
Membrii Clubului Rotary Slatina şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au prezentat cel mai recent proiect dus la bun sfârşit de echipa formată dintre cele două entităţi menţionate. Joi, 3 septembrie a.c., în sala de şedinte a spitalului membrii Clubului Rotary Slatina au prezentat noile achiziţii necesare Secţiei de Recuperare Neuromotorie Copii: o bicicletă de recuperare pentru copii, două verticalizatoare şi un aparat cu ultrasunete.
 
Prezenţi la acest eveniment de inaugurare au fost managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, şefa Secţiei de Recuperare Neuromotorie Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, doctorul Daniela Conea, directorul medical SJU, Cătălin Pătru şi Laura Jijescu. Din partea Rotary au fost prezenţi Simona Capizisu, fost preşedinte în anul 2014-2015, Elena Vişan, secretarul Rotary Mihai Danu şi nu în ultimul rând, preşedintele în anul rotarian 2015-2016, Radu Ioniţă.
 
Clubul Rotary Slatina şi-a început activitatea acum 16 ani, iar în tot acest timp a iniţiat şi desfăşurat proiecte în folosul comunităţii, printre care şi dotarea cu aparatură extrem de utilă Secţiei de Recuperare Neuromotorie Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
„Îmi face o deosebită plăcere să inaugurăm, astăzi, oficial, acele dotări, care, noi, prin acele sponsorizări pe care le-am făcut Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina” , a spus Radu Ioniţă preşedintele în anul rotarian 2015-2016 la Slatina.
 
În luna mai a acestui an, aproximativ 160 de membri Rotary Slatina au participat la tombole şi licitaţii, dar şi câteva firme cu statut de sponsori ai proiectelor clubului. Pe parcursul balului s-a amintit şi ambiţiosul proiect din acest an: dotarea cu aparate moderne, necesare pentru recuperarea copiilor cu afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic.
„Anul trecut, am avut ideea susţinerii acestui proiect, pe care ne-am dorit să-l finanţăm în cadrul Balului Aniversar Rotary 2015, care are un scop caritabil. La începutul anului, am fixat obiectivul ţintă, şi anume: dotarea cu aparatură nouă a Secţiei de Recuperare Neuromotorie Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. În urma balului am adunat suma de 30.000 lei, folositoare la achiziţionarea aparaturii”, a declarat Simona Capizisu, fost preşedinte în anul 2014-2015.
 
Doctorul Daniela Conea, şeful Secţiei de Recuperare Neuromotorie Copii a SJU Slatina, a prezentat câteva cifre ale compartimentului din spital pe care îl conduce: se internează, pentru recuperare, aproximativ 70, 80 de copii pe an, cu vârste cuprinse între 2 luni şi 18 ani din întreg judeţul, iar anual sunt trataţi peste 1.000 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.