Acasă Actualitate Olt în siguranţă – spune Poliţia

Olt în siguranţă – spune Poliţia

205

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Olt oferă opiniei publice, un comunicat de presă intitulat  „OLT ÎN SIGURANŢĂ”, în care sunt prezentate cele mai noi acţiuni ale poliţiştilor olteni, după cum urmează:

„- În urma unor acţiuni care s-au desfăşurat în week-end, în judeţul Olt, poliţiştii au reţinut 35 permise de conducere şi au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale.

În intervalul 28 – 30 august a.c., 206 poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică şi  rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Olt, au acţionat, zilnic, în sistem integrat, pentru combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi persoanelor, precum şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor la regimul circulaţiei rutiere, pe raza de competenţă. În cadrul acţiunilor, au fost constatate 26 infracţiuni, dintre care 20 la regimul circulaţiei rutiere şi 6 de altă natură.

Pe linie rutieră, au fost reţinute 35 permise de conducere, dintre care 17 pentru consum de alcool, 2 pentru viteză, 13 pentru depăşire, 1 pentru neacordarea de prioritate altor vehicule şi 2 pentru alte abateri, şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 818 sancţiuni contravenţionale (59 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 753la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Printre participanţii la trafic, cărora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, la regimul circulaţiei rutiere, se numără şi biciclişti – 8, căruţaşi – 3 şi pietoni – 13.

– La data de 29.08.2015, în jurul orei 2245, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier pe D.J. 703 C, pe raza comunei Vultureşti, au depistat un bărbat, de 34 ani, din comuna Cungrea, care conducea autoturismul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.   

– În aceeaşi zi, la ora 2330, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier pe strada Crişan, din localitate, au depistat un bărbat, de 33 ani, din localitate, care conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

– În jurul orei 2330, pe D.J. 604, pe raza comunei Cilieni, a fost depistat un tânăr, de 22 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

– La data de 30.08.2015, ora 0215, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobiceşti au depistat, pe raza comunei Voineasa, un bărbat, de 31 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,47 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

– Pe raza comunelor Grojdibodu şi Perieţi, poliţiştii au depistat doi tineri, de 22 respectiv 19 ani,  în timp ce conduceau mopede, fără ca acestea să fie înmatriculate sau înregistrate şi fără a deţine permis de conducere. În ambele cazuri, s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.