Acasă Cultură Ciocăzanu, ultimul bal? Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban” 2015 –...

Ciocăzanu, ultimul bal? Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban” 2015 – ediţia a XVI-a

37
Sub egida Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Caracal se va desfăşura la Caracal, în perioada 5 – 6 septembrie 2015, ediţia a 16-a a– concurs de interpretare.
Maestru de necontestat al vieţii muzicale  româneşti, compozitorul Radu Şerban, născut la Caracal, la 1 Decembrie 1927, a izbutit să îmbine armonios un talent viguros cu o ştiinţă componistică ieşită din comun. Nepăsătoare la trecerea timpului, tolerantă faţă de efemeridele hit-uri promovate în media românească preocupată, parcă, doar de audienţă, creaţia muzicală a marelui compozitor român Radu Şerban rămâne pentru totdeauna un reper în istoria muzicii uşoare româneşti, un veritabil exemplu pentru toţi cei care aspiră la împlinirea actului componistic şi interpretativ în acest domeniu extrem de sensibil – muzica uşoară românescă.  Festivalul – concurs de interpretare – este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15-26 ani şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră.  Invitaţia noastră se adresează instituţiilor de cultură: Centre Judeţene de Cultură,  Şcoli Populare de Arte şi Licee Vocaţionale care pregătesc tineri în domeniul interpretativ al muzicii uşoare.
Din juriul concursului de interpretare vor face parte: Titus Andrei (redactor muzical) – preşedinte, Viorel Gavrilă (compozitor), Florin Şişu (redactor muzical), Florian Teodorescu (managerul Centrului Cultural Municipal Caracal) – membrii.
 
Programul festivalului:
Sâmbătă – 5 septembrie – Teatrul de Vară
 
Ora 11.00 – Preselecţia concurenţilor
Ora 19.30  – Concurs de interpretare
                – Recitaluri: Anna Lesko, Mirabela Dauer, Dorian
Duminică – 6 septembrie – Teatrul de Vară
Ora 19.30 – Festivitatea de premiere a concursului de interpretare
                     – Gala laureaţilor
                     – Recitaluri: Anda Adam, Deep Central, Morris
            – Închiderea festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here