Acasă Editorial Florin Iordache. Mereu contra vântului…

Florin Iordache. Mereu contra vântului…

221
 
E ciudat cum unii oameni înțeleg să se comporte raportându-se la ceilalți prin înțelegerea realității, adaptată în funcție de interesul imediat. Unora le iese, alții ar merita un premiu, tocmai pentru că nu le iese niciodată. La Olt, cel mai îndreptățit să primească această distincție este Florin Iordache, deputat de Olt.
A plecat la drum, cu mai bine de un deceniu în urmă, de pe poziția de viceprimar al eternului și vascinantului la vremea aceea, Gheorghe Anghel, primarul de atunci al Caracalului. Când acesta l-a prezentat în cercurile puterii de la Slatina, utilizând un șantaj emoțional, bazat pe buna repartiție a cadrelor în structurile puterii de atunci, ajutat și de Rodica Stănoiu, Florin Iordache a ajuns în Parlamentul României. La câteva secunde distanță, a uitat de Gheorghe Anghel. După alte câteva minute, și de Rodica Stănoiu. Știți și dumneavoastră, la români, recunoștința e animal protejat de lege, cum e capra neagră. Chiar, când ați văzut ultima capră neagră?
Ajuns mare în parlament, Iordache a avut o relație interesantă cu cei care au condus PSD la Olt. Dizident față de Diaconescu, ușor apropiat de Ionică, candidat la alegerile interne împotriva lui Toma, n-a făcut niciodată parte din echipă. N-a mers. Nu s-a potrivit. E ca în dragoste: nepotrivire de caracter.
La alegerile pierdute de Geoană în fața lui Ponta, Florin Iordache a fost inspirat: s-a pus contra valului și i-a ieșit: Ponta, președinte! Așa a ajuns, în 2012, deputat în locul rezervat lui Dragoș Drăghicescu, de către echipa de la Olt. Aia care funcționează cu Iordache membru pentru interesele altora.
Însă, ulciorul deputatului s-a spart și s-a făcut țăndări, când a decis să se implice în bătălia internă din PSD, între Rovana Plumb, susținută de epava politică – Victor Ponta, și Liviu Dragnea – un pesedist rațional. Aici, Iordache a jucat cu Rovana și a câștigat… experiență. Și, cel mai probabil, garanția că e la capăt de drum în aventura sa parlamentară, din partea județului Olt și a PSD. Asta se vede și din San Salvador. Sau, cine știe cum i-o păcăli la anul pe Stănescu și Oprescu să-l pună, ca pe o mușcată în geam, candidat pe un loc eligibil, pe listele PSD de la Olt…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.