Acasă Politic Sfârșit de vacanță. Jurnal de război. PMP Olt iese la atac!

Sfârșit de vacanță. Jurnal de război. PMP Olt iese la atac!

320
 
 
Marian Vasile îl provoacă pe Știrbu la Primăria Slatina…
Joi, 20 august 2015, cu puțin înainte de orele prânzului, la sediu Partidului Mișcarea Populară Slatina, acolo unde PD-ul începea, în 2004, ofensiva împotriva PSD, a avut loc o conferință de presă a reprezentanților partidului în care Băsescu a anunțat că se înscrie în septembrie.
La pupitru au fost, alături de președintele partidului și totodată primarul comunei Studina, Marian Vasile, Marin Bobeș, secretarul general al PMP, dar și Elena Ene, președintele organizației de Tineret a PMP Olt, vicepreședinte al aceleiași structuri, la nivel național, în departamentul de comunicare…
 
 
Marian Vasile trage un semnal de alarmă. Slatina nu e condusă…
Din startul conferinței, președintele PMP Olt, Marian Vasile a ținut să facă o radiografie a administrației locale din Slatina, să susțină faptul că în prezent municipiul reședință de județ este în pericol de a fi incapabil să atragă fonduri europene pentru secțiunea 2014-2020, în condițiile în care o administrație provizorie rezolvă doar probleme… provizorii.
Pe lângă situația din municipiu, Marian Vasile a reamintit și alte localități aflate în aceeași incertitudine, unde, mai de mult, chiar, puteau fi organizate alegeri parțiale anticipate pentru funcția de primar: Sprâncenata, Brebeni, Coteana…
 
Marian Vasile îl provoacă pe Știrbu la Primăria Slatina…
În condițiile în care PMP Olt a desemnat candidatul la Primăria Slatina în persoana profesorului de limba română, Victor Iacobescu, primit destul de bine în spațiul virtual, Marian Vasile se teme de incapacitatea liberalilor de a asigura și ei o contraofensivă puterii pesediste. În contextul dat, pe fondul tensiunilor interne din cadrul PNL, cunoscut în spațiul public, Vasile îi cere copreședintelui PNL Olt, Gigel Știrbu, să candideze la funcția de primar al Slatinei! Mănușa e aruncată, greu de crezut că deputatul își va asuma un asemenea risc, un proiect politic pe persoană fizică.
 
Candidatul de la Caracal întârzie. Maxim două luni
În radiografia prezentată pe seama situației existente la Caracal, acolo unde primarul în funcție, Ciocăzanu a fost exclus din PSD, Marian Vasile amână prezentarea candidatului PMP, încă două luni. Nu exclude chiar și o candidatură a sa, dar până acolo urmează să vină… momentul potrivit.
Prudent, liderul PMP a evitat să tranșeze actualitatea caracaleană în termenii potriviți, în care, în spațiul public este cunoscut motivul care l-a separat pe Eduard Ciocăzanu, ca primar, de președintele PSD Caracal, deputatul Dan Ciocan.
 
Vine Băsescu! Marian Vasile, apel la băsiști
Săptămâna trecută, fostul președinte al României, militant al PMP, a lansat ipoteza înscrierii sale în rândurile partidului al cărui părinte, practic, este. Pe această situație, Marian Vasile face apel la băsiștii din munți sau din alte partide, să lase de o parte pasiunile trecătoare și să vină alături de Traian Băsescu în echipa PMP de la Olt. Mai mult, o vizită a fostului președinte este anunțată în județul Olt undeva în septembrie, atunci când ar putea să aibă loc o reuniune regională a partidului, găzduită, cel mai probabil, la Slatina. Căci, Marian Vasile este secretar regional al PMP.
 
Codul Fiscal nu produce locuri de muncă!
Marian Vasile nu a putut evita subiectul verii 2015: dezbaterile pe seama Codului Fiscal, adoptat cu voioșie de tot parlamentul, retrimis de Iohannis spre analiză, aflat acum în atenția tuturor partidelor politice cu pretenții.
În opinia PMP Olt, prin vocea lui Vasile: „Codul Fiscal nu produce locuri de muncă!” Referirea vizează acele politici fiscale conținute în cuprinsul acestuia, care nu dau posibilitatea stimulării investițiilor generatoare de locuri de muncă… Mai mult, nici așa-zisa relaxare fiscală nu este văzută ca o măsură în sensul arătat: România rămâne, mai departe, țara cu cele mai mari impozite și taxe, iar calitatea vieții e cea pe care o simt românii și nu o declară Institutul Național de Statistică. Acolo de unde oamenii lui Ponta transmit vești bune. Bune doar pentru stabilitatea guvernamentală…
 
Elena Ene: „Victor Iacobescu e un profesionist. Pe restul nu-i cunosc”
Elena Ene, poate astăzi exponentul unei tinere generații de politicieni, de oameni care înțeleg că a sta acasă și a nu-ți păsa de comunitate e deja un lucru rău, bine… făcut, în acest sens, îl vede pe Victor Iacobescu primarul Slatinei. Ceilalți, fie de la PSD, fie de la PNL, nu contează…
 
Marin Bobeș: „În 2016 e cam la fel ca-n 2004”
Beneficiarul unei expertize politice dobândite în aproape două decenii de activitate, omul care în 2004 investea încredere într-un tânăr care avea să învingă PSD-ul în Slatina, Marin Bobeș crede că 2016 e un bun prilej pentru opoziția de astăzi, să cucerească puterea la Slatina. Fără acuzații la Vâlcov, Bobeș chiar se hazardează să spună că fostul senator ar avea o șansă la alegerile locale de la anul. Cu amărăciune, acesta a reamintit că în 2013, la niște alegeri parțiale anticipate, slătinenii au votat, în proporție de aproximativ 70%, un primar deja condamnat.
Altfel, Bobeș se simte acasă, în echipa PMP Olt. Firul roșu e, până la urmă, Traian Băsescu.
 
Concluzia…
Punctul final al conferinței de joi, 20 august, a PMP Olt, a fost exprimat de Marian Vasile: Punctul final al conferinței de joi, 20 august, a PMP Olt, a fost exprimat de Marian Vasile: „În prezent, singurul partid care vorbește de problemele reale și dureroase ale României este Partidul Mișcarea Populară…”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.