Acasă Editorial Domnul Știrbu, consul în America, pe undeva…

Domnul Știrbu, consul în America, pe undeva…

252
 
 
E secretul lui Polichinelle. Îl știu toți, dar nimeni nu-l duce mai departe și nu și-l asumă întocmai. Deputatul Gigel Știrbu, copreședinte al PNL Olt, ar fi pe cale să devină consul, cu misiune, în Canada. Sau… pe undeva. Într-un loc unde lumea, cea de acasă și cea din cadrul misiunii diplomatice respective, să i se adreseze cu „Domnu’ ambasador…”. Iar titularul, în pantaloni trei sferturi, albi, cu papuci de firmă, la umbra unui palmier, sau vreun alt mărăcine exotic, să bea rom jamaican (cunoscătorii știu prețul și calitatea) și să fumeze trabucuri cubaneze, din ălea care sar de 60 de euro/bucata, confecționate manual, la marginea Havanei, răsucite dintr-o foaie de tutun, mai bun decât cel care se cultiva, cândva, în Republica lui Ciocan de la Osica de Sus…
Dar, până să ajungă consul, sau înalt funcționar după modelul lui Bogdan Olteanu care s-a făcut vice-guvernator la BNR, Gigel Știrbu trebuie să înțeleagă că, la un moment dat, ai obligația să alegi. Altfel, tetru ieftin și poporul începe să se prindă. Pentru că, domnia-sa, până acum, nu a câștigat nicio bătălie politică, în mod real. În 2008 și 2012, l-au făcut deputat niște primari de la PSD, fără de care nu ar fi ajuns vedetă cu pretenții de capitală. O singură dată a candidat și el, împotriva lui Ciugulea, când a luat bătaie în cadrul competiției interne din PNL, într-un mod categoric. Dacă mai țineți minte, atunci când pe scena de la Sindicate, nebunaticul Crin Antonescu spunea că a venit să fie alături de Nelu, bunul său prieten. Iar prenumele lui Știrbu nu e Nelu!
 
Ministru, la Cultură, l-au pus alții. Tot niște pesediști. Iar cele mai bune afaceri, domnul le-a făcut tot cu cei pe care astăzi îi înjură și îi vrea arestați și rearestați. Chestiune de demnitate, de principii și de mod de a fi. Aferim, ar zice un regizor…
Așa, poate se explică de ce astăzi Gigel Știrbu nu există ca și copreședinte al PNL Olt. Pur și simplu, la tot ce se întâmplă în zona opoziției, în Slatina și în județ, omul nu are nicio reacție, iar toate construcțiile politice asumate de el (vezi întrecerea socialistă pentru desemnarea candidatului liberal la Primăria Slatina), sunt dinainte sortite eșecului.
Preocupat doar de a fi într-o luptă surdă cu jumătatea liberală a PNL Olt, structurată în jurul celuilalt copreședinte, Siminica Mirea, Știrbu uită să îi analizeze pe olteni și din perspectiva unei inteligențe normale. Oamenii văd complicitățile sale, lipsa reală de implicare în ce înseamnă viața liberală de la Olt, și nu se pot gândi decât în consecință la existența unor duplicități bolnave sau la lipsa de interes față de politica olteană și de dreptul oltenilor de a avea o opoziție reală la puterea, cât o mai fi din ea, a PSD-ului de la Olt.
De aici se amplifică, constant, ideea că deputatul în cauză lucrează cu frâna de mână trasă, așteptând, așa cum intuiește poporul, vreo aprobare de la Ponta, Dragnea, pentru a putea să plece spre destinația sa, aia cu rom jamaican și trabucuri cubaneze.
Până atunci, aici, la Olt, dacă mâine ar avea loc alegeri interne în vechiul PNL, ar câștiga, cu siguranță, tot Nelu. Chiar dacă nu mai este atât de bun prieten cu Crin Antonescu…
 
N.A. Să sperăm că premierul desemnat, asumat de Johannis, Cătălin Predoiu, va ajunge la Palatul Victoria. Pe el, sigur, domnul Știrbu de la Olt nu-l poate traduce, ca pe alții: Călin Popescu Tăriceanu, Dan Codan, Cătălin Rotea, o seamă de primari liberali, care și acum spun din cauza cui au părăsit partidul…

2 COMENTARII

  1. M-am tot intrebat…De ce , din ce in ce mai des, aud ca ultimul timp „PERSONALITATILE LIBERALE” (si nu numai )sunt comparate, metaforic, cu SOARELE DE PE CER? M-am lamurit discutand cu un elev de la PROFESIONALA (meritul conducatorilor competenti ai ISJ). Iata explicatia acestuia: Sunt la fel de plicticosi si previzibili ca SOARELE. APAR IN FIECARE ZI ! ( despre metafora vezi Searle in Ortony)

  2. Felicitari! Un articol bine documentat si impartial. Ati redat intocmai ascensiunea politia fulminanta a lui GIGEL- preot raspopit care nu a avot o alta performanta in PNL decat aceea de ai pleca primarii PNL-isti la un alt partid (nu dau numele). As avea un singur comentariu nici domnul Ciugulea Nelu nu era mai breaz il durea de partid si de oamenii sai fix cat ii durea pe opozantii partidului…….. Ambii doi profitori obraznici ai muncii celorlalti. Asa ca singura speranta in acest partid este reprezentata clar de aripa PDL a PNL care este reprezentata de oameni cu coloana vertebrala cu realizari profesionale si care nu au primit niciodata „colaci” si nici alcool metilic ca sa aiba ” mancare la copii”. Sunt multe de spus din punctul meu de vedere singurul cu reale sanse la Primaria Slatinei de la PNL este Marius Balasa. ATAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.