Acasă Editorial Ce o fi căutat Silviu Neacșu la capul podului…?

Ce o fi căutat Silviu Neacșu la capul podului…?

174

N-am ajuns marți la capul podului. Ziarul de Olt a înțeles că nu trebuie să facă parte dintr-o butaforie ieftină, să fie figurant într-o regie proastă. Dacă alții au acceptat, lăudați fie întru-cuvântul scris de ei…

Mare întâlnire. Mare de tot. La căpătâiul podului muribund care leagă Muntenia de Oltenia la Slatina, și-a dat întâlnire prefectul județului cu un Narcis Neaga, director în cadrul CNADNR. Care, plictisit, n-a mai venit. Și a trimis, la locul cu pricina, la ora stabilită, pe manevrantul de vagoane din depoul drumurilor de la Craiova. Pe marele Adrian Lumezeanu. De care, sincer, acum aud prima oară.

Acolo, pe marginea drumului, la 38 de grade la umbră, Silviu Neacșu, conform informațiilor făcute publice ulterior evenimentului, a vorbit despre centura de la Slatina, despre cea de la Balș, ca despre două certitudini. Asta în condițiile în care colegii domniei-sale de palier politic știu că investițiile în cauză sunt deja băgate în dosarul cu Hidrocentrala Islaz (patent al Rodicăi Stănoiu) și podul peste Dunăre (brevet – Doru Frunzulică).

Nu cred, sincer, că Silviu Neacșu, de pe poziția sa de demnitar onest, cinstit în relația cu cetățenii, aproape independent de jocurile politice de la Slatina, avea nevoie de un asemenea exercițiu stupid de imagine. Dacă l-a consiliat cineva, a făcut-o prost. Dacă a gândit-o singur, i-a ieșit tot cam așa. 30 de ani la catedră, dascăl întru discipline matematice, un om respectat pentru că el, cel în cauză, trebuia să se gândească de două ori până să se expună la o asemenea întâlnire. Să fie oare de vină prezența distinsului profesor în competiția internă pentru Primăria Slatina, acolo unde în cadrul proiectului social-democrat pentru 2016, lângă deputatul Moț și managerul de spital, Andrei Iordache se află și actulul prefect al județului? E destul de plauzibil.

Dar, dacă tot ar fi vrut să împletească funcția administrativă cu cea de competitor politic, Silviu Neacșu are la îndemână alte pârghii pe care, folosindu-le, să se facă remarcat de către cetățenii slătineni, căutători de primar pesedist la Slatina. Ce ar fi să-i convingă pe cei de la Primăria Slatina, ca în mijlocul Țigăniei de sub Grădiște să susțină o cișmea de apă potabilă? Fie ea și subvenționată din bugetul local. Sau, să fi reacționat, spre exemplu, la stupizenia de sens giratoriu din fața spitalului, înjurat de toată lumea, lăudat doar de… încă administratorul public din Slatina, Cristi Cismaru.

Și, lista ar fi mai lungă, dar acum, sub presiunea vizitei de la capul podului, ne oprim cu dezvoltarea răspunsului aici. Pentru că mai avem ceva de spus: tot la capul podului, tot marți, s-a dat marea veste: va fi reparat Podul Olt. Iar noi cei care trăim la 150 de ani de la inaugurarea sa, suntem deja mai fericiți decât în ziua când se va inaugura metroul de la piața Zahana până la sediul Pașapoartelor din Progresul.

Altfel, pe pariu că expertizat serios, podul nostru, și reparat cu cele mai înalte tehnologii din lume, va fi declarat tot piesă de muzeu, interzis circulației rutiere?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.