Acasă Actualitate Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, în acţiune. Două persoane, amendate că lucrau...

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, în acţiune. Două persoane, amendate că lucrau fără forme legale

53

Campania Naţională cu privire la modul de respectarea de către angajatori a prevederilor art.111–128, art. 133–143 si art.103–107 din Legea nr.53/2003, Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se află in plină desfăşurare.

În perioada 06.07–11.07.2015, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Relaţii de Muncă au efectuat un număr de 20 de controale urmărind îndeosebi modul in care angajatorii respectă prevederile legale din domeniul relaţiilor de muncă cu privire la: angajarea personalului (inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă in REGES, in termenul legal); durata timpului de muncă şi munca suplimentară;  sărbătorile legale;  repausul saptămânal şi repausul zilnic; munca de noapte; contracte individuale de muncă cu timp parţial; regulamentul intern.

În urma controalelor au fost dispuse un număr de 21 de măsuri şi au fost depistate 2 persoane care lucrau fără forme legale, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 20.000 lei.

Inspectorii vor continua aceste acţiuni şi in perioada imediat următoare, cu aceeaşi tematică de control care vizează această Campanie Naţională de respectare de către angajatori a prevederilor articolelor mai sus menţionate din Codul Muncii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.