Acasă Politic Cronică parlamentară de vacanţă. Parlamentarii Oltului, la ora decontului

Cronică parlamentară de vacanţă. Parlamentarii Oltului, la ora decontului

56

Parlamentarii au intrat în vacanţă, pe care o aşteptau cu drag, aşa cum le-au aşteptat pe toate. Au lipsit în campaniile electorale, justificaţi de a împărţi pliante cu candidaţii partidelor pe care le reprezintă în Parlamentul României. Au tras chiulul, motivat sau nu. S-au apărat între ei – cu mir, cu sutiene, cu Micky Mouse, victimizându-se cu pretexte puierile. Şi-au ales indemnizaţii, intitulate „pensii nesimţite”, care nu se găsesc în alte state europene sau ale lumii. La toamnă, aceştia se vor întoarce la muncă, îşi vor îmbogăţi activitatea lor şi cât de mult succes le aduce cheia pe care o poartă des: vacanţe dese. În continuare, vă prezentăm activitatea parlamentară a aleşilor noştri, pe scurt. În speranţa că, în noua sesiune parlamentară, aleşii judeţului nostru vor propune legi care susţină drepturile oltenilor, vor vorbi mai mult pentru olteni şi pentru România.

SENATUL României este format din 176 senatori, dintre care, ai noştri, de la Olt: doar trei au mai rămas, deoarece Darius Vâlcov şi-a dat demisia. Preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat, fost ministru al Bugetului, fost ministru de Finanţe, Darius Vâlcov a fost senatorul cu cea mai bogată activitate parlamentară, acesta şi-a încetat activitatea prin demisie la sfârşitul lunii mai a.c. A semnat 73 de iniţiative legislative şi a dat 27 de declaraţii politice. A adresat 34 de întrebări, a făcut 11 interpelări şi a luat cuvântul în plen de 256 de ori. Mihai Niţă, ales în Colegiul 2 şi are la activ: 24 de iniţiative legislative propuse, 31 declaraţii politice, trei întrebări adresate, trei interpelări şi 39 luări de cuvânt. Teiu Păunescu împarte colegiul cu Niţă – Colegiul 2. Senatorul a făcut parte din celebra Comisie „Nana“, membru şi în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi are 12 iniţiative legislative, două declaraţii politice, cinci întrebări adresate, două interpelări către premierul României şi opt luări de cuvânt. Dan Şova este senatorul cel mai tăcut al Oltului. Are opt iniţiative legislative la care este cosemnatar şi 10 luări de cuvânt la tribuna Senatului.

În ceea ce priveşte deputaţii, CAMERA DEPUTAŢILOR este formată din 407 deputaţi, nouă dintre ei sunt numai ai noştrii. Emil Moţ este deputatul Colegiului 1 şi a luat cuvântul doar o dată până acum, în ziua depunerii jurământului de credinţă şi este cosemnatar la 27 de iniţiative legislative. Ales în Colegiul 2 Scorniceşti-Potcoava, deputatul Daniel Bărbulescu are o activitate bună în Camera Deputaţilor. Acesta a vorbit de 25 de ori la tribuna Camerei Deputaţilor, a susţinut 20 declaraţii politice, este semnatar la 46 de iniţiative politice şi a adresat două întrebări. Florin Iordache – Colegiul 3, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor,

rămâne deputatul cu cea mai amplă mapă de activitate parlamentară. Acesta a luat cuvântul de 567 de ori, a susţinut 15 declaraţii politice, este iniţiatorul a 103 de proiecte legislative şi a adresat 14 întrebări şi interpelări. Virgil Delureanu, deputatul Colegiului 4 şi a vorbit de 11 ori în Camera Deputaţilor, a susţinut 10 declaraţii politice şi este cosemnatar la 32 de iniţiative legislative. Dan Ciocan – Colegiul 5 se află printre cosemnatarii a 26 de iniţiative legislative. Acesta a avut doar o cuvântare în Camera Deputaţilor şi două întrebări şi interpelări adresate. Dumitru Niculescu – Colegiul 5 a trecut în mai la UNPR. Are o activitate bogată în Camera Deputaţilor, care constă în: 52 de propuneri legislative, 28 luări de cuvânt, 24 declaraţii politice, 55 întrebări şi interpelări, 8 moţiuni, o luare de cuvânt în Biroul Permanent.

Gigel-Sorinel Ştirbu – Colegiul 6, fost ministru al Culturii, este preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. Are în activitatea sa parlamentară: 50 iniţiative legislative, 83 de luări de cuvânt, 41 de declaraţii politice, 13 întrebări şi 11 moţiuni.

Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, Alexandru Stănescu este ales al Colegiului 7 şi are o activitate ce se măsoară în următoarele cifre: trei luări de cuvânt, două declaraţii politice, 34 de iniţiative legislative şi o întrebare adresată. A fost aleasă pe listele PP-DD, acum activează sub sigla UNPR, Luminiţa Adam – reprezintă Colegiul 7 în Camera Deputaţilor şi continuă să aibe o activitate parlamentară bogată, şi anume: 38 de luări de cuvânt, 12 declaraţii politice, 72 de iniţiative legislative, 19 îndrebări adresate şi opt moţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.