Acasă Învățământ Liceele cu promovabilitate zero la bac, monitorizate de ISJ Olt

Liceele cu promovabilitate zero la bac, monitorizate de ISJ Olt

393
Anul acesta, după ce s-au afișat rezultatele finale, trei licee din Olt nu au avut niciun elev care să fi obținut medie de promovare. Niciun elev nu a reușit să obțină media maximă, niciun 10, iar trei licee din județ: Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt și Liceul Tehnologic Izvoarele sunt amenințate cu deființarea deoarece niciun elev nu a obținut medie de promovare. Situația acestor licee se află sub atenția administrațiilor locale, dar și sub monitorizarea Inspectoratului Școlar Județean Olt.
 
 
Rezultatele slabe înregistrate la trei licee din județul Olt, la „Examenul de Maturitate”, aduc după sine impunerea unor măsuri drastice, În urma unor analize ale situației, se va decide soarta acestora.Măsura dispusă, până acum, la alte licee care s-au aflat în situația celor trei unități de învățământ, unde promovabilitatea a fost zero, presupunea ori reducerea numărului de clase, ori desfiinarea unităţilor aflate într-o asemenea context, pe motiv că nu se justifică existenţa lor.
Inspectorul școlar general, profesorul Felicia Man, și-a exprimar punctul de vedere cu privire la situația celor trei licee. Aceasta a spus că: „Dacă autorițățile publice locale vor considera că ele nu mai pot funcționa, se vor desființa. Dacă dânșii decid că trebuie să funcționeze, vor funcționa. Cert este că, primele licee care vor apărea în graficul nostru de monitorizare, vor fi aceste licee cu promovabilitate zero.”
 
Singura „armă” a Inspectoratului Școlar Județean Olt, în opunerea desființării acestor licee, este un aviz pentru rețeaua școlară, care se va da de care Consiliul de Administrație al ISJ Olt.
 
Elevii de 10, de la Evaluarea Națională, vor fi premiați de Primăria Slatinei
Elevii care au obțint media 10 la Evaluarea Națională vor primi premii din partea administrației municipiului Slatina. Până la acest eveniment, ISJ Olt, în colaborare cu Consiliul Județean Olt, va premia elevii olimpici.
 
„Noi, împreună cu Consiliul Județean, să facem o premiere a olimpicilor. Și avem mulți olimpici, așa cum am avut și anul trecut. Vom face această premiere, dar la începutul anului școlar 2015-2016, deoarece majoritatea elevilor sunt in vacanță”, a concluzionat Felicia Man.

1 COMENTARIU

  1. Sa renuntam la demagogie si minciuna.ISJ si managementul defectuos din scoli sunt singurii responsabili de dezastrul din invatamant. Din asfel de declaratii nu intelegi nimic important. Argumentarea va este straina. Ma ofer sa coordonez un training despre diferite scheme de argumentare. Conditia de participare este cunoasterea schemei Toulmin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.