Acasă Actualitate Acum un an, pe 14 iulie 2014…

Acum un an, pe 14 iulie 2014…

437
Pe 14 iulie 2014, sportivul Cristi Gălbenuşe era condus pe ultimul drum de soţie, rude, prieteni şi cunoştinţe. Cortegiul funerar a fost unul impresionant prin numărul maşinilor, ocupând un bulevard întreg, la propriu. Ceremonia religioasă de înmormântare a fost programată pentru ora 13 şi a avut loc la Biserica “Sfântul Nicolae” din Clocociov. Poza care însoţeşte materialul de faţă a fost realizată de la fereastra redacţiei Ziarului de Olt, pe 26 februarie 2014, fără a face acest lucru intnţionat. Aceasta arată un Cristi Gălbenuşe într-o postură dinamică, aflat în mişcare şi în dialog cu o altă persoană, moment în care şi zâmbea.
 
Dimineaţa fatidică
Localul „Vintage Pub” a fost, în dimineaţa zilei de 12 iulie 2014, în jurul orei 3.00, platoul pe care se desfăşura o tragedie. În urma unui conflict dintre Cristi Gălbenuşe (24 de ani) şi Florin Gulie, primul şi-a pierdut viaţa, fiind înjunghiat mortal de către al doilea.
 
Marş al tăcerii în memoria lui Cristi
Duminică, 13 iulie 2014, mai mult de 100 de au mărşăluit pe străzile Slatinei, în tăcere, în memoria lui Cristi. Participanţii la marş nu au cerut decât un lucru: dreptate. Nu au avut pancarte, nu au pronunţat sloganuri, cu au mărşălui în linişte, pentru a trage un semnal de alarmă, a atrage atenţia autorităţilor. Cei prezenţi au purtat tricouri negre şi un portret al tânărului ucis.Cristi era proaspăt căsătorit şi tătic al unui băieţel.
 
18 ani… pentru o viaţă
Florian Răzvan Gulie, tânărul care l-a înjunghiat mortal pe Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, a fost condamnat la 18 ani şi 14 zile de închisoare cu executare pentru omor calificat prin cruzime… O pedeapsă pe care Gulie a primit-o pe 8 iulie a.c., cu patru zile înainte de împlinirea a un an de la data comiterii faptei. Gulie a fost acuzat că l-a înjunghiat de mai multe ori pe Cristi cu armă albă reprezentând un stilet, fapt ce a dus la decesul sportivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.