Acasă Administrație Un sens giratoriu inutil

Un sens giratoriu inutil

420
 
Administrația Slatinei, din păcate, și atunci când vrea să facă lucruri bune, investește prost. Ultima dovadă: sensul giratoriu proiectat și început spre execuție în fața Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Prin amplasarea acestuia, accesul pietonilor în incinta spitalului se va face cu un ocol de 120 de metri. Actuala trecere de pietoni se mută spre trecerea de la ACR, mult mai aproape de cea din intersecția semaforizată. Mai mult decât atât, presupusa fluidizare a traficului e o poveste de adormit copiii ce învață să meragă pe tricicletă.
Așadar: intersecție semaforizată la ACR, la 200 de metri – trecere de pietoni, după alte 200 de metri – sens giratoriu, după altă sută de metri – trecere de pietoni (în față la Parc Hotel). Mai la vale, cu trei sute de metri, altă trecere de pietoni, iar zece metri mai jos încă un sens giratoriu. Nu-i așa că e glumă cu fluidizarea traficului? Și, nu am zis nimic de ce urmează: trecerea de pietoni, din față de la Kaufland. Tot pentru fluidizarea traficului. Și n-am ajuns în intersecția de la Catedrală…
Interesant de știut ar fi cine e autorul acestui studiu de trafic și dacă la momentul realizării lui își luase medicamentele antidrepresive la timp. În rest, Slatina e o poveste în care spiritual lui Eugen Ionescu renaște și din asfalt. Până atunci, cei răsturnați din carul cu proști de la Caracal se uită cu invidie spre municipiul reședință de județ. Și, din păcate, acțiunile de fluidizare ale traficului rutier din Slatina continuă și pe alte artere din municipiu.
PS.   Următoarea măsură ar trebui luată de familia Buică. Cea care deține farmacia de peste stradă de spital: s-o mute cu 60 de metri mai spre ACR! Un perfuzor, o fașă, un garou, o pastilă și o înjurătură pentru toată lumea.
Și, dacă nu știați, o sută de borduri, trei rabe cu pământ, două indicatoare și-n semafor, pe lângă proiectarea cuvenită, îi costă pe slătineni opt miliarde de lei vechi. Dacă n-or apărea acte adiționale la contractul de bază.

1 COMENTARIU

  1. Bine punctat!

    Si cel mai interesant la resedinta de judet in materie de infrastructura rutiera si bani publici nu e ca vorbim despre un teatru al absurdului, ci ca vorbim de o realitate absurda,

    Si o mi’ca co’rectare, ca sa pastram buna dispozitie: „actiunile de fluidizare a traficului”, mai bine zis.

    Traiasca pietonii! Luptam pentru pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here