Acasă Politic Liberalii iau atitudine. Atac fără precedent la Cristi Bircea

Liberalii iau atitudine. Atac fără precedent la Cristi Bircea

205

Partidul Naţional Liberal, prin organizaţiile judeţene de tineret, a demarat, recent, o campanie de strângere de cărţi pentru a fi donate românilor din diaspora, în special celor din Republica Moldova, campania fiind intitulată: „Suntem romani. Citim româneşte”. PNL Olt a solicitat Primariei Municipiului Slatina eliberarea unei autorizaţii în vederea amplasării unui cort unde tinerii liberali să desfaşoare această campanie la care să participe si cetăţenii municipiului care doresc să doneze o carte acelora care locuiesc în afara graniţelor ţării. Însă, s-au lovit de refuzul vicepriamrului Cristian Bircea, fost liberal, actualmente în ALDE Olt.

„Suntem uimiţi de răspunsul viceprimarului Cristian Bircea care pune semnul egal între această acţiune de sprijin şi ajutor pentru fraţii nostri din afara graniţelor ţării, actiune de promovare a limbii române şi «activităţile de comerţ» – aşa cum se menţionează în adresa de răspuns către filiala noastră, precum şi de solicitările pecuniare pentru desfăşurarea acestei acţiuni. Acest răspuns halucinant, efectiv un adevarat boicot împotriva acestei acţiuni, vine la o zi după ce, în capitala Republicii Moldova, 50.000 de oameni au ieşit pe străzi cerând unirea cu România. Şi punem întrebarea firească: este rea voinţa, obedienţa, slugarnicie sau pur şi simplu, frustrare?! La fel cum ministrul Rus a constatat că românii din diaspora au “nevestele curve şi copiii golani”, mergând pe aceeaşi linie, viceprimarul Bircea consideră că aceştia nu au nevoie de cărţi. PSD-ul şi slugile lui politice ii sfidează în continuare pe românii din diaspora aşa cum au făcut-o la alegerile din noiembrie 2014, atunci refuzându-le dreptul la vot, acum refuzându-le dreptul la identitatea naţională, la lectura în limba maternă, refuzând să ia în considerare că românii din diaspora produc un sfert din PIB-ul României.”, se arată în punctul de vedere al PNL Olt.

4 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca Dnul Bircea doreste sa va fereasca de penibil (POATE INVOLUNTAR). De ce nu va preocupa fondul ,mai mult decat precar, de carte din scolile slatinene?. Cand si cati dintre voi au cumparat sau au citit vreo carte in ACEST AN? . Ce carti au intrat in bibliotecile liceelor de elita CNIM sau CNRG? De ce sa nu-i ajutam pe acestia? Se va gasi cu siguranta unul dintre vai care sa zica ca sunt PENIBL. Ia ce-i raspund acestuia: Se vede ca nu ai trecut pe la un liceu de elita. Acolo ai fi facut Logica si Argumentare. Eu vorbesc despre CARTI ca personaje principale ale DISCURSULUI . In CARTI si in DISCURS imi proiectez eul . Asta se cheama ,cum bine stii tot de la liceu, INTROPATIE. Noi le inlocuitim pe acestea cu personaje EFEMERE gen Bircea ,PNL, Rusu ,etc. Etosul scolii reprezinta tocmai comuniunea dintre CARTI si ELEVI. Cum bine a sesizat D-nul Bircea actiunea PNL trateaza cartea ca marfa. Inlocuiti cuvantul CARTE cu,de exemplu , MERE si va veti convinge. Astept o alta abordare. Astept de la specialistii PNL proiecte pentru INVATAMANT.Succes!

  2. Incercarea de a-l apara pe Bircea cu texte de tipul asta este penibila. In liceele respective nu s-a facut „Logica si Argumentare” pe vremea lui Bircea si nici in liceul industrial de top „Constructii” si probabil din aceasta cauza doar intr-o logica gresita poti sa ii banuiesti pe ceilalti ca ar trata cartea ca o marfa cind Bircea este cel care face asta, el refuza avizul tratind cartea marfa chiar in raspunsul trimis. Dar… asta e, domnul Rusu poate are o simpatie politica in PSD.

  3. Observ ca jonglezi cu deicticul si anaforicul incercand sa atingi metaforicul si chiar metonimicul. Desi doresti sa-mi provoci un orgasm noetic nu ai reusit decat un poncif. Te invit la actiunea GRI : IESIREA DIN PESTERA(Platon,Republica)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here