Acasă Actualitate DE LA SUBLIM LA RIDICOL… ȘI AGONIE

DE LA SUBLIM LA RIDICOL… ȘI AGONIE

66
 
 
Ce s-a ales de „ORA PREMIERULUI”? PRAFUL.
Ce poți spune, atâta timp cât s-au redus investițiile publice, iar efectul a fost și va continua să fie sugrumarea economiei prin văduvirea de fonduri publice, punând în pericol PIB-ul potențial. Dar, ce se va alege de PREMIER?
A început ca președinte de partid, foarte vocal, prin popularizarea unui ipotetic plan economic al partidului pentru scoaterea ROMÂNIEI din criză. Repeta, aproape papagalește IMPOZITAREA PROGRESIVĂ, IMPOZITAREA PROGRESIVĂ, IMPOZITAREA PROGRESIVĂ… și că va proteja săracii țării și-i va „scărmăna de fulgi” pe bogați.
Ajuns PREMIER, n-a făcut-o, căci așa ceva nu se putea aplica într-o perioadă de abruptă scădere economică. Dimpotrivă, el a instituit un sistem ce a complicat enorm modalitățile de administrare fiscală, a crescut personalul bugetar plătit să „plimbe hârtii”, a „descurajat munca”, fără locuri de muncă și, indirect, a favorizat tentativele de evaziune prin tot felul de „chichițe” financiare. În plus, cu toate „majorările”, imensa majoritate a salariaților se află în zona veniturilor mici și se zbat în sărăcie.
În ultima vreme a rostit cu naturalețe niște poezii învățate pe de rost despre creșterea economică, dar nu face decât să ne arate cât de „BÂTĂ” este actuala guvernare la ECONOMIE. NU, în mod real lucrurile se înscriu într-un contest negativ…
 
Paradoxal, ECONOMIA CREȘTE, dar ROMÂNII au mai puțini bani în buzunare. Dacă în 2014, ECONOMIA „a crescut” cu 2,8%, bugetele familiilor au SCĂZUT cu 2,4%, de la o medie lunară per gospodărie, de la 2.559 lei în 2013 la 2.500 lei în 2014. De ce? Pentru că ponderea cheltuielilor de „locuință” (gaze, energie, apă, salubritate etc) au continuat să crească, asemeni celor pentru articolele necesare dotării locuinței.
La fel, cheltuielile din „TRANSPORT” au crescut de la 5,9% în 2013, la 6,2% în 2014. Totodată, „cheltuielile alimentare” au scăzut de la 41,4% în 2013 la 40% în 2014, iar cele de la alcool și tutun de la 7,8% la 7,7%!?!!
Dacă adăugăm: scăderea dramatică a investițiilor în economie, creșterea accelerată a datoriei publice, înmulțirea insolvențelor, sporul negativ al firmelor, creșterea restanțelor și a creditelor neperformante și faptul că industria de stat este nerestructurată și bugetofagă, avem tabloul real al unei ROMÂNII – 2015 – privită cu tot mai multă neîncredere de instituțiile EUROPENE.
De ce s-a ajuns aici? Pe scurt: pentru că „ai noștri” de la VICTORIA n-au avut o gândire pe „termen lung”, ci de fiecare dată au luat decizii LA PLESNEALĂ, pe un fond de politicianism dâmbovițean, și sunt convins că toate astea vor fi „puse la plată” la alegerile din 2016. Dar, până atunci mai este…
S-au înmulțit vocile că „ACTUALUL DE LA VICTORIA” nu va supraviețui până atunci. Încercarea de prelungire a „AGONIEI POLITICE” este tot mai păguboasă pentru țară, și că fiecăruia, mai ales PRIMULUI îi va aduce mai mult rău și necazuri tot mai mari.
 
Cred că ar fi util ca „ISTORIA LUI” să se încheie în săptămânile viitoare și în acest fel să se încheie REFUZUL de a se pune la dispoziția JUSTIȚIEI, idee care se face tot mai simțită și în „COALIȚIE”.
Altfel, dosarele DNA vor crea șansa ca numărul celor ANTI să crească considerabil, iar alegerile 2016 vor însemna un dezastru cu costuri foarte mari pentru cel mai mare PARTID.
„ADMIRATORII” trebuie să înțeleagă și să nu mai strige „ÎNCURAJĂRI”, căci nu mă îndoiesc că nu văd că nu mai există ALTERNATIVĂ. A continua să sprijini un SUSPECT înseamnă să prelungești AGONIA al cărei FINAL va fi cu atât mai dureros, cu cât RĂSPUNSURILE față de PROCURORI, VOTANȚI, LIDERI EUROPENI, PRESĂ, AMBASADE… vor fi tot mai neconvingătoare.
Este „TIMPUL” pentru o „grabnică și durabilă însănătoșire”, de data asta, însă, fără „eschive șmecherești” și „bășcălie bine plasată”. Spun asta gândindu-mă la ȚINUTA SA și la declarații legate de DEMISIE „dacă i-o cere PREȘEDINTELE” sau la cea din MARTIE 2015, că dacă DNA începe urmărirea penală „bineînțeles” va demisiona. Ca să nu mai vorbim de neinspiratele exprimări: LOVITURĂ DE STAT, LOVITURĂ DE PALAT, ATOTPUTERNICIA unui PROCUROR simplu etc.
 
Iar VOI, PARLAMENTARI AI MAJORITĂȚII, nu-l mai chinuiți, căci pentru el este un CALVAR, iar voi vă demostrați șubrezenia intelectual-politică printr-o exprimare „INCULTĂ” și IPOCRITĂ.
Am crezut că EL va avea o carieră politică spectaculos ascendentă, ba chiar promitea, numai că acea calitate de ÎNALT DEMNITAR l-a pus în situația de a nu se mai considera un CETĂȚEAN NORMAL, ci că i se cuvine „TOTUL”.
Numai că „ACCIDENTUL” de la genunchi, dar mai ales de la DNA a făcut să nu se mai poată ocupa de GUVERN, iar PARTIDUL pare să „o ia la vale” și în scurtă vreme va rămâne SINGUR, ba chiar și ÎMPOTRIVA ALOR LUI. Va fi RĂU pentru el, dar mai ales un RĂU MARE pentru ROMÂNIA.
Așadar, pentru a nu-și prelungi AGONIA, pentru a nu se MĂCINA FIZIC și PSIHIC, și mai ales în INTERESUL PARTIDULUI, rămâne UNICA SOLUȚIE la care oricum se va ajunge într-un final…
 
Prof.
ION PĂTRAȘCU
– Slatina, OLT
 
PS. Spre știință: „PRIMUL PREȘEDINTE CIRCULA CU ARO”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.