Acasă Politic Marian Vasile aşteaptă demisia lui Ponta. Victor Iacobescu găseşte soluţii pentru Slatina

Marian Vasile aşteaptă demisia lui Ponta. Victor Iacobescu găseşte soluţii pentru Slatina

92
Partidul Mişcarea Populară Olt, prin preşedintele Marian Vasile, candidatul la Primăria Slatina, Victor Iacobescu şi prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PMP, Marin Bobeş , a reacţionat miercuri, 17 iunie a.c., la principalele teme publice, atât de la nivel central, cât şi de la nivel local. Poziţiile celor trei au fost exprimate într-o conferinţă de presă susţinută la noul sediu al PMP Olt de pe bulevardul A. I. Cuza.
 
Ponta trebuie să aibă curaj
Una dintre temele de debut ale conferinţei de presă a fost cea referitoare la subiectul zilei: plecarea fulgerătoare a premierului Ponta în Turcia, pentru a se opera, după ce acesta s-a accidentat la baschet. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Olt aşteaptă ca, după ce premierul se va întoarce din Turcia, să aibă curaj să-şi dea demisia. Una care ar salva imaginea României sau a partidului pe care îl conduce.
„Vreau să cred că, după ce se va întoarce din Turcia, şi cred că această plecare nu este pur întâmplătoare. Nu cred că era o mare urgenţă acea operaţie! Va avea destulă putere şi maturitate, încât să înţeleagă că este obligat, moral, să-şi dea demisia. Ar demonstra, poate, pentru prima dată în viaţa lui, că poate fi bărbat şi dacă nu va face acest lucru urgent, va îngropa Partidul Social Democrat. Dar, cred că pentru imaginea şi credibilitatea României este nevoie să facă acest gest. Este un gest de curaj. PMP-ul a ieşit primul în stradă. Cei de la PSD nu au vrut să aprobe mitingul, iar pentru faptul că am luat atitudine atunci cănd am văzut că un bătrân de 75 de ani ia bătaie de la jandarmi, am primit şi eu o «corecţie» cu bastonul pe mâini şi pe spate. Mai cred că, în judeţul Olt, sunt destui pesedişti, sunt convinşi că ceea ce se întâmplă azi, duce în prăpastie partidul şi îi invit pe ei să ia atitudine, doar dacă au curaj. Aş vrea să se limpezească totul în politica coordonată de dumnealor şi să nu mai existe această brambureală, atât la Primăria Slatina, cât şi în judeţul Olt” a spus Marian Vasile, preşedintele PMP Olt.
 
Poliţia Locală, o necesitate pentru siguranţa slătinenilor
Printre temele abordate, s-a şi problema actuală a Poliţiei Locale Slatina, care trece prin momente de cumpănă. Potrivit unui proiect de hotărâre, cinci posturi de poliţişti locali ar dispărea. Marian Vasile consideră această propunere una care nu este în interesul cetăţenilor şi siguranţei acestora.
„la primăria Slatina lucrurile au scăpat de sub control, având în vedere că propaganda PSD-istă este de atragere a investitorilor şi creerea unor noi locuri de muncă, ceea ce în fapt acest lucru nu are loc”, spune acesta.
 
Victor Iacobescu, pregătit cu idei pentru Primăria Slatina
Lângă Marian Vasile, s-a aflat şi Victor Iacobescu, membru ai PMP, candidatul oficial al formaţiunii politice pentru fotoliul de primar al municipiului Slatina. Acesta are în agenda sa mai multe idei pe care va dori să le pună în practică, atunci când va fi ales primar al urbei. O problemă prezentată de acesta este aceea a sensurilor unice din Slatina, care sunt foarte multe.
„Aş dori să discutăm şi despre sensurile unice din Slatina. Este unul dintre planurile pe care vreau să le dezvolt. Sunt locuitori care trebuie să ocolească un kilomentru, pentru a ajunge acasă „, a declarat Victor Iacobescu, candidatul PMP la primărie.
Vivtor Iacobescu, propunerea PMP Olt pentru fotoliul de primar al reşedinţei de judeţ, este ăregătit să le arăte slătinenilor o altfel de instituţie a primarului. Una transparentă, propunând ca, în momentul semnării unor contracte importante, reprezentanţii presei să fie prezenţi. Acesta se bucură de multă popularitate în rândul slătinenilor, fiind omul care are o sarcină importantă: să le demonstreze slătinenilor că Primăria Slatina va fi altceva decât a fost ână acum.
„Am fost plăcut surprins să constat că slătinenii au primit cu mult entuziasm candidature mea la primărie. Pentru început aş dori să îi asigur că în cazul în care voi fi ales primar, voi face tot ce îmi stă în putere să reprezint cu cinste instituţia Am văzut un interes major pentru candidatura mea, pentru faptul că, furând puţin startul, spre deosebire de celelalte partide, noi am încercat să propunem o alternativă, o variantă pe care o considerăm câştigătoare. Ne aflăm într-o fază care a trecut de latura incipientă, în care noi creionăm planuri, şi încercăm să aflăm care sunt dorinţele slătinenilor, ce şi-ar dori, pentru că PMP crede că instituţia Primăriei Slatina trebuie să arate mai mult respect faţă de cetăţeni şi să fie prezentă mai mult în cadrul vieţii colectivităţii locale. Eu consider că în instituţiile locale sunt oameni care îşi fac foarte bine treaba şi nu voi merge niciodată pe ideea că o persoană care a dovedit un profesionalism desăvârşit dar nu este de acord cu ideile mele trebuie înlăturată. Dacă omul potrivit îşi face treaba în mod profesionist, opţiunea politică a acestuia nu mă interesează. Vreau să discut sincer cu fiecare dintre angajaţii primăriei. În cadrul unui sondaj realizat de un ziar naţional care are filială şi aici în Olt am ieşit pe locul întâi la profesorii cu care se mândreşte Slatina. De ce nu aş fi peste câţiva ani primarul cu care se mândreşte România?”, a spus Iacobescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.