Acasă Politic În sfârșit, Iohannis…

În sfârșit, Iohannis…

68
 
Președintelui României, Klaus Iohannis, i-au trebuit aproape opt luni de zile, oră de oră, secundă cu secundă, să se convingă că stilul său de conducător nu e potrivit pentru vremurile și țara în care trăim.  Atâta amar de vreme l-a considerat pe Victor Viorel Ponta un bărbat politic. Mai mult decât președinte la PSD și prim-ministru în guvernul României.
 
Pe 9 mai 2015, Johannis a înțeles că datele problemei sunt altele, că un discurs despre moralitate și principii în fața unei haite de câini spre care tocmai ai aruncat o pulpă însângerată de vițel, e inutil.
În consecință, după votul din Parlament, atunci când Ponta a fost pus mai presus de lege, președintele României a devenit un om conectat la realitate. Poziția sa nu mai are nevoie de niciun comentariu…
 
Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.
Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană.
Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate. În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.