Acasă Politic Ion Toma: „Noi suntem partidul care pune suflet pentru România”

Ion Toma: „Noi suntem partidul care pune suflet pentru România”

148

În primul sfârşit de săptămână al lunii iunie, cu aceeaşi organizare minuţioasă, UNPR îşi continuă vizitele la organizaţiile judeţene din regiunile României. Partidul vicepremierului Gabriel Oprea se pregătesc temeinic pentru examenele electorale cruciale de anul viitor. De data aceasta, întâlnirea regională a avut loc în vestul ţării, la Timişoara. Gazdele reuniunii au fost progresiştii Ion Tabugan şi Ion Răducanu şi au fost prezenţi reprezentanţii UNPR din fiecare judeţ al regiunii amintite. La acest eveniment s-a aflat la prezidiu şi senatorul Ion Toma, care a rostit un discurs în prezenţa auditoriului:

„Dragi prieteni, mă bucur să fiu astăzi cu dumneavoastră într-o regiune importantă a UNPR-ului, condusă de un bărbat adevărat, domnul Ion Tabugan, cu o echipă de preşedinţi adevăraţi în fiecare judeţ şi cu o gazdă de excepţie aşa cum este domnul preşedinte Ion Raducanu.

Dragi prieteni, dacă domnul președinte Oprea v-a vorbit despre liniile de forță ale partidului nostru, eu îndrăznesc să abordez încercările electorale viitoare, prin prisma celor 1 milion de membri de partid, sarcina care trebuie dusă la bun-sfârşit. Suntem, acum, al treilea partid al României, iar în 2016 trebuie să ne apărăm acest titlu, în două runde consecutive: în alegerile locale, ca prim test, și în cele parlamentare, ca test decisiv. Că potențialul nostru electoral se va alătura celui al PSD pe aceeași listă este astăzi o probabilitate. Dar, mai important decât atât, este ca UNPR să-și consolideze nu doar identitatea ideologică, ca partid puternic de stânga, nu să fie recunoscut doar ca o sursă de echilibru și competență în Parlament și la guvernare, ci să ajungem să avem o identitate electorală clară. Trebuie să fim pregătiți ca, în orice condiții și în orice alegeri, să strângem între 10 și 15% din voturi. Vom face asta dacă ne concentrăm atenția pe 3 piloni: oamenii noștri să fie puternici, mesajele noastre să fie puternice, comunicarea cu electoratul să fie permanentă şi constructivă. Acesta este visul meu pentru partidul nostru. De aceea este nevoie să accelerăm efortul nostru de a avea un milion de membri. Trebuie să facem din acest proces de recrutare o oportunitate pentru consolidare în fiecare localitate, în vederea alegerilor locale și parlamentare.

Dragi prieteni, în ultima perioada de timp, efect al unei bune înțelegeri a ceea ce își doresc românii după mulți ani de război electoral, UNPR a căutat să se definească drept un partid al românilor și mai puțin în lumina tradiționalei opoziții dintre stânga și dreapta. UNPR este alături de PSD la guvernare, dar sprijină și proiectele președintelui Iohannis pe teme de securitate națională și politică externă.

Partidul a înțeles foarte bine că românii își doresc o politică mai puțin confruntațională, care să producă rezultate la sfârșitul zilei. Iar acest lucru nu se poate face cât timp se perpetuează aceleași linii de falie și cât se reactivează vechile adversități. Partidul generalului Oprea, atât la nivel național, cât și în județul Timiş şi toată regiunea dumneavoastră, a ales să lase deoparte conflictele și să privească spre viitor, spre interesul local, regional și național. Poziționându-se ca un partid pragmatic al tuturor românilor, deschis argumentelor și având în minte de fiecare dată interesul general, UNPR și-a găsit o nișă pe care o poate valorifica politic și electoral. Așa cum am arătat, rezultatele se văd, atât la nivel parlamentar, cât și electoral. Când oamenii vin către tine, înseamnă că faci ceva cu adevărat bine.

Închei, ca de foarte multe alte dăţi, spunându-vă că nu ne iubesc ei aşa de tare, dar cu siguranţă apreciază echipa condusă de Gabriel Oprea. Şi cred de asemenea că, deși unii ne cred prea serioși și milităroși, noi suntem partidul care pune suflet pentru România.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.