Acasă Politic Ofensiva UNPR în Oltenia are baza în Olt

Ofensiva UNPR în Oltenia are baza în Olt

266

Oamenii generalului Oprea îşi propun să ia cu asalt Oltenia la alegerile din 2016. Întreaga ofensivă va începe chiar din judeţul Olt, judeţ care reprezintă baza armatei UNPR din regiune.

Că UNPR a crescut, ca eroul din poveste, în 5 ani cât alţii în 25, nu mai poate fi o surpriză pentru nimeni. Că, în acest moment, UNPR a ajuns să numere 52 de parlamentari în Parlamentul României (şi deputatul independent de Olt, Dumitru Niculescu, s-a alăturat progresiştilor) şi are şi doi europarlamentari, nu este, iarăşi, o surpriză pentru nimeni. Este lesne de înţeles motivul pentru care UNPR îşi propune obiective îndrăzneţe în următorul an electoral. Concret, până la finele anului 2016, UNPR îşi propune să strângă nici mai mult, nici mai puţin, de un milion de membri, un obiectiv unic pe eşichierul politic românesc. Cu atât mai mult, cu cât acest milion de membri s-ar transpune în cel puţin un milion de voturi, propulsând UNPR-ul în liga marilor partide româneşti.

Din punct de vedere al strategiei electorale, este evident faptul că UNPR mizează pe anumite regiuni din ţară mai mult decât pe altele, aşa cum fiecare partid reuşeşte o performanţă electorală mai bună în anumite judeţe decât concurenţii săi. Iar pentru UNPR Oltenia reprezintă cea mai mare, cea mai sigură şi cea mai eficientă opţiune. Pe scurt, în anul electoral 2016, UNPR pregăteşte ofensiva în Oltenia, iar cel mai logic punct de unde va porni această ofensivă este chiar judeţul Olt.

Judeţul Olt, un nucleu al forţei UNPR încă de pe acum

În prezent, organizaţia UNPR Olt este extrem de puternică, de unită şi de motivată. Fiind construită de la zero, oraganizaţia se remarcă prin loialitatea membrilor săi faţă de conducere şi, în principal, faţă de liderul său, senatorul Ion TOMA, cel care ocupă, totodată, şi funcţia de coordonator al Regiunii Olteania. Performanţele liderului de la Olt au propulsat organizaţia, care, în prezent, reprezintă un centru de putere al întregului partid.

În Parlamentul României, UNPR a câştigat tot mai mult teren. Astfel, partidul este reprezentat de 52 de parlamentari, dintre care 15 sunt senatori şi 37 sunt deputaţi. Şi, la acest capitol, judeţul Olt este extrem de bine reprezentat. Astfel, doar în judeţul Olt, UNPR se poate baza pe patru parlamentari: senatorii Toma şi Păunescu şi deputaţii Adam şi Niculescu, adică, aproape 10% din totalul forţei UNPR din Parlament reprezintă în prezent Oltul sau are legături puternice cu judeţul. Nimeni nu poate contesta aportul şi contribuţia senatorului Toma, cel care este părintele spiritual şi moral al organizaţiei judeţene din Olt.

La efectivul parlamentar se mai adaugă şi tineri politicieni sau înalţi funcţionari publici, precum Emil Albotă, inginer, lector universitar şi secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Emanuel Oproiu – economist şi subprefect al judeţului Olt, Cătălin Trifu – jurist de excepţie şi consilier judeţean, Florin Cotoşman – subsecretar de stat în Ministerul Mediului şi comisar general adj. la Garda Naţională de Mediu, sau Steluţa Dan, inspector general adjunct al ISJ Olt şi cadru didactic cu o înaltă pregătire profesională. Demni de remarcat sunt şi tinerii de mari perspective politice şi profesionale, respectiv, Mirela Marinescu – specialist în administraţie publică şi consilier în cadrul Curţii de Conturi Bucureşti, Florin Barbu – funcţionar public superior în administraţie locală sau Oiţă Manuel – consilier juridic. Această echipă de profesionişti este întregită de un val nou de mii de tineri interesaţi de proiectele UNPR, dornici să promoveze şi să lupte pentru proiectele relevante ale generaţiei lor, cum ar fi introducerea cât mai curând a dreptului de vot începând cu vârsta de 16 ani, proiect iniţiat şi supus dezbaterii publice de către însuşi preşedintele UNPR Olt, domnul Ion Toma, încă din anul 2011, precum şi implementarea cât mai urgentă a programului „Primul Loc de Muncă” – acolo unde senatorul Ion Toma este co-iniţiator şi care are în vedere susţinerea tinerilor absolvenţi, lipsiţi de experienţă, prin acordarea de facilităţi financiare atractive angajatorilor.

Trebuie, de asemenea, precizat faptul că, în Olt, UNPR are o armată veritabilă de aleşi locali sau judeţeni, care, sub atenta coordonare a vicepreşedintului UNPR Olt, Emil Albotă, reprezintă nu doar coloana vertebrală a organizaţiei judeţene, dar şi cureaua de transmisie politică dintre strategia naţională, tacticile judeţene şi implementarea locală. Cu alte cuvinte, UNPR Olt dispune de mecanismul perfect pentru a câştiga viitoarele alegeri.

Fiecare dintre tinerii anterior menţionaţi, şi nu numai, vor contribui semnificativ la primenirea şi modernizarea clasei politice româneşti, o clasa politică pe care oamenii o doresc reformată şi îmbunătăţită. Echipa de conducere de la UNPR Olt şi-a asumat, cu mare grijă, responsabilitatea de a forma o nouă generaţie de tineri politicieni, o generaţie care va avea şansa să înveţe politică de la un om cu foarte multă experienţă şi cu enorm de multe cunoştinţe, nimeni altul decât preşedintele organizaţiei de la Olt, senatorul Ion Toma. Experienţa şi tinereţea vor face echipă bună, dovedind încă o dată că generaţiile pot colabora eficient atunci când există dorinţa de a pregăti noi lideri politici. Prin optimismul, energia şi profesionalismul lor, alături de o întreagă echipă de tineri entuziaşti, vor reuşi să se impună ca lideri ai generaţiei de astăzi şi de mâine, construind o Românie mai puternică, mai demnă, mai cinstită.

În Olt, raportul PSD – UNPR din sondaje, 2 la 1

Toată această muncă politică de organizare şi de mobilizare, de selecţie a resursei umane şi de pregătire a acesteia nu a trecut ignorată de către cetăţenii din judeţul Olt. Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, ţinute la secret, scorul politic în cadrul coaliţiei de guvernare este 57%, dintre care PSD are 38% şi UNPR are 19%, adică raportul dintre cele două partide este de 2 la 1, în favoarea PSD în acest moment.

Înţelegând rolul muncii politice şi al discuţiei cu oamenii la firul ierbii, UNPR se bate pentru a-şi consolida poziţia de a doua forţă politică din judeţ şi de a trece peste pragul electoral de 20%. Aceasta ar însemna consacrarea deplină a unui partid tânăr, dar extreme de serios, care a ştiut, în ultimii cinci ani, să reprezinte un pilon al stabilităţii şi interesului naţional. Într-un moment politic complicat, Oltul are nevoie de un partid care să degaje stabilitate şi care să arate că ştie, cu onestitate, ce face. Seriozitatea şi echilibrul prin care liderii UNPR Olt s-au remarcat de-al lungul timpului, în frunte cu preşedintele Ion Toma şi continuând cu vicepreşedintele Emil Albotă, reprezintă adevărate garanţii de reuşită acelora care sunt dispuşi să înveţe şi să muncească în cadrul organizaţiei judeţene.

Care este poziţionarea politică a UNPR în Olt şi în Oltenia

Un punct interesant este modul în care UNPR s-a poziţionat în ultimul timp pe scena politică, efect al unei bune înţelegeri a ceea ce îşi doresc românii după mulţi ani de război electoral.

UNPR a căutat să se definească drept un partid al românilor şi mai puţin în lumina tradiţionalei opoziţii dintre stânga şi dreapta. UNPR este alături de PSD la guvernare, dar sprijină şi proiectele preşedintelui Iohannis pe teme de securitate naţională şi politică externă.

Partidul a înţeles foarte bine că românii îşi doresc o politică mai puţin confruntaţională, care să producă rezultate la sfârşitul zilei. Iar acest lucru nu se poate face cât timp se perpetuează aceleaşi linii de falie şi cât se reactivează vechile adversităţi. Partidul generalului Oprea, atât la nivel naţional, dar şi în judeţul Olt şi în Oltenia, a ales să lase deoparte conflictele şi să privească spre viitor, spre interesul local, regional şi naţional. Poziţionându-se ca un partid pragmatic al tuturor românilor, deschis argumentelor şi având în minte de fiecare dată interesul general, UNPR şi-a găsit o nişă pe care o poate valorifica politic şi electoral. Aşa cum am arătat rezultatele se văd, atât la nivel parlamentar, cât şi electoral. Când oamenii vin către tine, înseamnă că faptele au confirmat de-a lungul timpului.

Concluzia: Astăzi, în Olt, mâine, în Oltenia, poimâine, în toată România. Cuvinte extrem de valabile pentru UNPR acum şi care urmează să fie dovedite peste un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.