Acasă Politic S-o ţineţi minte: Florin Iordache nu vrea majorarea alocaţiilor pentru copii

S-o ţineţi minte: Florin Iordache nu vrea majorarea alocaţiilor pentru copii

86
Locuitorilor oraşului Piatra-Olt, acolo unde îşi au loc şi celelalte cabinete parlamentare din Colegiul 3, le dăm o veste despre deputatul lor. Mai precis, Florin Iordache, omul votat de ei, de pe poziţia de membru în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor, a votat împotriva dublării alocaţiei pentru copii de la 42 de lei la 84 de lei.
„Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii să vină să precizeze sursele de unde vom da alocaţiile. Nu putem mări o alocaţie fără să avem o sursă. Această creştere de la 42 la 84 nu acoperă cheltuielile, dar, în acelaşi timp, la cele 3.600.000 de copii nu ne putem permite să dăm o lege fără să avem sursa de finanţare”, a declarat Florin Iordache.
 

Din păcate, scrupulozitatea excesivă a deputatului Iordache, manifestată în speţa alocaţiilor, nu este general valabilă. Când în „Marţea neagră” făcea lobby pentru „albirea” penalilor din PSD, nu bătea cu piciorul în podea chemându-l pe Ponta să vină şi să dea socoteală pentru propunerea care a îngrozit întreaga Uniune Europeană. Altfel, atitudinea sa faţă de majorarea alocaţiilor este o palmă în lung de linie dată pesediştilor din teritoriu, incapabili să explice de ce unul de-al lor e duşmanul copiilor din România. Poate Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt ar trebui să-i ceară un punct de vedere lui Florin Iordache.

PS.
Lovitură de teatru: azi, 20 mai 2015, ora 15.00 în plenul Camerei Deputaților s-a votat dublarea alocației pentru copii. Proiectul e susținut chiar și de Victor Ponta. Toate întrebările retorice puse de Iordache în Comisie au fost spulberate de presiunea imensă venită pe această propunere. Practic, liberalii au impus o măsură a lor, iar pesediștii au acceptat-o în consecință. De fazan rămân scrupuloșii din Comisia de Muncă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.