Acasă Editorial De-aș fi pesedist, nu l-aș plânge pe Liviu Dragnea…

De-aș fi pesedist, nu l-aș plânge pe Liviu Dragnea…

277
În PSD s-a rupt barajul. La acumularea națională de lacrimi de crocodil. Chiar și Victor Ponta suspină după Liviu Dragnea. Mai ceva ca atunci când l-a bătut, umilitor, Iohannis, în turul doi. E puțin ca în Coreea de Nord. Ne putem aștepta ca în zilele viitoare să aibă loc manifestări spontane, aflate probabil în curs de organizare, de solidaritate cu președintele executiv al PSD, cel pe care instanța l-a condamnat, cu drept de atac asupra sentinței, la un an de închisoare, pentru frauda de la referendumul din 2012.
 
Până la un punct, solidaritatea e justificată, dar excesul e și tragic, e și comic și e și de neînțeles în același timp. Păi dacă Dragnea demisionează, iar demisia e un act unilateral de voință, ce aveți voi cu omul?
Însă, până la asta, membrii celui mai mare partid politic din România trebuie să-și amintească o poveste de dată recentă: la campania prezidențială a lui Ponta, șeful cel mare a fost Liviu Dragnea. Iar pe mâna lui a avut loc cea mai rușinoasă înfrângere a PSD-ului la prezidențiale. Altfel, cred că și la Geoană, Dragnea a avut un cuvânt de zis. Deci, lacrimile sunt facultative, dar memoria, memoria, domnilor din PSD, nu vă joacă cumva feste? Nu Dragnea e cel care prin strategiile sale… excepționale, l-a făcut, indirect, pe Iohannis președinte?

1 COMENTARIU

 1. De ce reinstaurarea Monarhiei ?

  Pentru ca :

  – Daca monarhia ar fi reinstaurata, regele Mihai si-ar reintra in drepturile pierdute la 30 decembrie 1947, cand a fost silit sa abdice, iar principesa Margareta ar deveni mostenitoarea tronului. Aceasta, in baza unui document regal emis in 2007, care a abolit Legea Salica din 1866, potrivit careia femeile nu puteau urca pe tronul Romaniei ” Suntem aici, avem si o viziune pe 30 de ani, am vrut sa ne bazam pe radacinile noastre si sa mergem spre viitor cu un plan mai mare de patru ani, cum sunt cele ale politicienilor”, afirma ASR Principesa Margareta

  -Am avea un factor de stabilitate politica si neutralitate absoluta, in conditiile in care monarhul este mai presus de partidele politice si nu este propulsat de nici unul dintre ele. In concluzie, ar recladi increderea investitorilor in Romania, fapt care ar duce la atragerea de investitii straine.Asta pentru ca Romania sa se dezvolte economic si social, are nevoie de “viziune, continuitate, loialitate”.

  – Traditia Romaniei este monarhia inca de pe vremea voivodatelor medievale pana la lovitura de stat din 1947.“Intr-o tara care a avut radacinile in monarhie, e bine sa ne bazam pe radacinile noastre, sa nu inventam roata din nou “, ASR Principesa Margareta.

  Ce a adus, de fapt, monarhia Romaniei ? Independenta in 1877 , unirea tuturor provinciilor istorice in 1918 si pe aceeasi linie in perioada interbelica Romania a reprezentat un model de crestere economica pentru intreaga Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here