Acasă Cultură Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătorită cu muzică populară şi sârbe la Galeria...

Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătorită cu muzică populară şi sârbe la Galeria „Artis”

181

Sub titlul „Folclorul – permanență a spiritului românesc”, Muzeul Județean Olt a organizat, în seara de 18 mai 2015, la Galeria „Arits”, un colaj de microrecitaluri de muzică populară oltenească, susţinute Diana Monete, elevă la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Constantin Ion, profesor de pian la Școala de Arte Plastice și Muzică „Dinu Lipatti” și solistul instrumentist Eugen Greceanu. Invitatul special al evenimentului este doamna Ileana Bajenaru de la Casa de ceaiuri „Demmer Teehaus” Slatina. Seara s-a încheiat cu hore şi sârbe încinse de cei prezenţi la eveniment.

Nici în acest an, Muzeul Județean Olt nu a putut organiza „Noaptea Muzeelor”, deoarece lucrările de modernizare sunt în plină desfăşurare.

În fiecare an, începând cu 1977, la data de 18 mai se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor, pentru a promova şi a aduce la cunoştinţa publicului rolul muzeelor în dezvoltarea societăţii. Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a stabilit ca tema pentru Ziua Internaţională a Muzeelor anul acesta să fie „Muzeele pentru o societate sustenabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.