Acasă Interviu Interviu cu ION MOISESCU, preşedintele PNL Scorniceşti, membru în Comitetul Județean Executiv...

Interviu cu ION MOISESCU, preşedintele PNL Scorniceşti, membru în Comitetul Județean Executiv PNL Olt

824
«Fotoliul de primar al Scorniceştiului, din punctul meu de vedere, ar trebui să rămână în fieful liberal şi garantez că asta se va întâmpla»
 
A ales, în urmă cu ani, să facă politică din pasiune, fără să aibă niciun gând ascuns. Ion Costel Moisescu e liberal, de la Scorniceşti, unul din oamenii despre care şi adversarii, atunci când au ceva de spus, lasă de-o parte criticile acide.
A rămas pe dreapta din convingere, din pasiune, cât şi în numele ideii de salvare prin sine a acestui popor. Ştie că nu deţine adevărul absolut, dar are lucruri peste care nu vrea să treacă.
 
– Ce le spuneţi celor care văd în tandemul Iohannis – preşedinte – Ponta – premier o altă formă de viaţă a ceea ce a fost USL?
– Le spun să mai aibă puţină răbdare şi vor vedea că-n cel mai scurt timp, probabil, până la toamnă, Guvernul PSD-PC-UNPR şi alte adunături va cădea…
 
– Nicio moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. E blat sau doar o strategie ieftină?
– Mi se pare normal ca parlamentarii liberali să vorbească ceva mai puţin şi să facă mai multe. Personal, aş prefera ca această tăcere să se vadă ulterior, la moţiunea de cenzură, prin numeroase realizări practice, mult mai bune decât cele pe care le estimau ei la începutul acestui an.
 
– La Olt ar trebui să avem sânge de pesedişti pe pereţi. Cam moale lupta asta cu actuala putere…
– Faţă de alţii, liberalii mai au şi alte treburi. Sunt implicaţi în multe activităţi, au firme, societăţi, dau locuri de muncă şi vor să facă doar lucruri bune. Mai exact, pe lângă realizarea unui profit personal, o satisfacţie majoră o reprezintă şi bunăstarea celui de lângă tine, a omului de rând, care, prin muncă obţine un ban cinstit şi reuşeşte să-şi întreţină familia. Spre exemplu, nu văd de ce ne-am apuca să comentăm acum despre problemele pe care le are primarul Slatinei sau fostul ministru de la Finanţe. Ştim că s-au făcut tot felul de lucruri, ştim că se judecă, iar când instanţa va da verdictul, vom comenta şi noi. Desigur, mai sunt şi alţii ce au probleme, dar mi se pare normal ca înaintea noastră să se pronunţe instanţele…

– Ce profit a făcut omul de afaceri Costel Moisescu din afaceri cu bani publici, în ultimul an?
– Vă pot da profitul pe ultimii cinci ani, chiar dacă o să vă mire: e astronomica cifră de zero lei.
 
– Nu v-a tentat niciodată până în clipa de faţă să înfiinţaţi o firmă de pus borduri, turnat asfalt, construcţii, anvelopări de blocuri şi tot aşa? Se poartă, dă bunăstare…
– E drept că m-a tentat, dar asta se întâmpla prin 2005-2006, atunci când, deşi am avut mai multe ocazii, pot spune că am pierdut startul într-o perioadă în care, într-adevăr, banii publici se vedeau mult mai bine în economia românească. Am renunţat rapid la idee, iar astăzi mă bucur de ceea ce am şi ceea ce fac.
 
– Când v-au călcat ultima oară pragul controlorii din instituţiile statului şi ce au vrut de la dumneavoastră?
– Ultima dată a fost la începutul acestei săptămâni, pe 11 mai. A fost o simplă verificare la fişele de protecţia muncii, a fost o discuţie normală, totul este în regulă şi nu pot să mă plâng de presiuni din partea statului.
 
„Fotoliul de primar al Scorniceştiului, din punctul meu de vedere, ar trebui să rămână în fieful liberal şi garantez că asta se va întâmpla”.
 
– Nu l-am mai văzut pe Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt. E deja ambasador pus de Victor Ponta sau este şi asta tot o strategie pe care nu o înţelegem noi, cei din arealul media de la Olt?
– Domnul preşedinte a mers foarte mult prin localităţile ce aparţin de judeţul Olt, a discutat cu oamenii, am avut şi şedinţe de comitet executiv judeţean, aproape săptămânal, am avut o delegaţie permanentă şi au mai fost şi multe alte întâlniri prin Bucureşti. Mai mult, pe 20 mai, tot în capitală, la Operă, vom mai avea o întâlnire, cu ocazia celor 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, tot aşa cum va fi şi pe 23 mai, la Piteşti, acolo unde avem un comitet director naţional… Aşadar, sunt multe evenimente, iar preşedintele Gigel Ştirbu, vă garantez, n-a dispărut o clipă din peisajul oltean, chiar dacă nu a mai apărut atât de des prin presă. În ceea ce priveşte planurile sale de viitor, nu ştiu ce gânduri are, dar pot să garantez că anul viitor domnia-sa va fi pe listele de parlamentari liberali ai judeţului Olt.
 
– Candidaţi în anul 2016 la fotoliul de primar al Scorniceştiului?
– Fotoliul de primar al Scorniceştiului, din punctul meu de vedere, ar trebui să rămână în fieful liberal şi garantez că asta se va întâmpla. Nu le ştiu pe toate, dar cunoscând zona şi oamenii care ne-au fost aproape, primarul Scorniceştiului va fi din partea liberalilor. Cât priveşte candidatura mea la Primăria Scorniceşti, mai este timp şi încă nu am luat o decizie.
 
„Mi se pare normal ca la Consiliul Judeţean, după 26 de ani, să fie un preşedinte nou, reprezentant al Partidului Naţional Liberal”
 
– Dar dacă partidul o cere, poate să fie Costel Moisescu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt?
– Mă ştiţi destul de bine: sunt omul politic ce a urcat treaptă cu treaptă, cu multă răbdare. Poate că uneori au fost şi două trepte, dar m-am asigurat de fiecare dată că sunt solide şi n-am vrut să greşesc. Răspunzând însă la întrebarea dumneavoastră, în 2016, la Olt, este posibil orice. De aceea, mi se pare normal ca la Consiliul Judeţean, după 26 de ani, să fie un preşedinte nou, reprezentant al Partidului Naţional Liberal.
 
– Bunul meu coleg de presă Costel Mirea vă dă deja ca viitor prefect de Olt. Vă tentează?
– Sunt tot felul de zvonuri în această perioadă şi, cu siguranţă, vor mai apărea şi altele. Ce vă pot spune este că pentru funcţia de prefect ar trebui să demisionez din PNL, lucru pe care nu cred că l-aş putea face, deşi în viaţă este posibil orice…
„La Primăria Slatina va avea şanse acel candidat liberal care are coloană vertebrală şi un procent de minim 20%, care are notorietate şi care oferă încredere atât echipei sale, cât şi oltenilor de rând”.
 
– Teodor Atanasiu, acum câteva zile, când a vorbit liber despre mariajul PNL- PDL, a făcut un lucru bun sau a exprimat o mitocănie?
– Din câte am înţeles, Atanasiu s-a exprimat în spaţiu privat, mai mult de-o oră şi jumătate, iar anumite elemente au fost extrase şi prezentate în presă foarte sumar. Se poate să fi făcut şi afirmaţii care au deranjat, dar, în ansamblu, consider că sunt mai multe elemente care au fost extrase din context şi a ieşit ce a ieşit.
 
– Cum trebuie să fie profilul candidatului cu care PNL să câştige fotoliul de primar al Slatinei în 2016? Bărbat, femeie… un lucru e clar: e cea mai bună ocazie…
– La Primăria Slatina va avea şanse acel candidat liberal care are coloană vertebrală şi un procent de minim 20%, care are notorietate şi care oferă încredere atât echipei sale, cât şi oltenilor de rând. E foarte important să fii OM în ziua de azi, să te menţii mereu la suprafaţă şi să nu uiţi, nicicând, de unde ai plecat.
 
– Dacă ar fi să faceţi o listă, pe cine aţi pune pe primul loc dintre următorii potenţiali candidaţi la Primăria Slatina: Radu Morusi, Marian Căruntu, Ana Maria Ciauşu, Sorin Brătoi?
– La şedinţa delegaţiei permanente care a avut loc la Slatina joia trecută – 7 mai, s-a deschis şi lista. Nu ar fi corect ca eu să-mi spun acum părerea, atât timp cât lista este în continuare deschisă. Sunt două săptămâni în care toţi cei interesaţi se pot înscrie printr-o solicitare şi un CV depus, lista va fi băgată într-un sondaj, iar mai apoi îmi voi expune şi eu părerea.
 
„Nu mă tentează nici măcar ideea de a-i da un telefon lui Ioan Ciugulea să revină în PNL”
 
– Când aţi vorbit ultima oară cu fostul preşedinte, Ioan Ciugulea? Vă tentează să-i daţi un telefon şi să-l chemaţi „acasă”?
– Ultima discuţie avută cu fostul preşedinte Ciugulea a fost acum o lună şi jumătate, la una dintre şedintele Consiliului Judeţean Olt. Nu mă tentează nici măcar ideea de a-i da un telefon lui Ioan Ciugulea să revină în PNL, iar eu consider că gestul făcut atunci a fost unul greşit, în situaţia în care majoritatea considera că Victor Ponta va câştiga alegerile din 16 noiembrie. Cu toate astea avem o relaţie civilizată, vorbim din când în când, lucru pe care îl fac şi cu Marian Taifas, un om de afaceri cu care colaborez…
„Relaţiile mele cu democrat-liberalii olteni sunt corecte, directe şi normale…”
 
– În ce relaţie se află Costel Moisescu, un liberal 100%, cu colegii lui de partid veniţi din partea PDL? Doamna Siminica Mirea, domnul Marian Căruntu…?
– Relaţiile mele cu democrat-liberalii olteni sunt corecte, directe şi normale, îi apreciez pe cei care au rezultate în spate şi îi aştept şi pe ceilalţi să facă acelaşi lucru: să demonstreze la viitoarele alegeri că sunt capabili şi pot obţine şi rezultate! Cu doamna Siminica Mirea am o relaţie deosebită, am apreciat efortul dânsei de a redresa Partidul Democrat Liberal după plecarea lui Darius Vâlcov, iar faptul că a ţinut piept multor ameninţări spune multe despre omul Siminica Mirea.
 
– Recunosc: l-am votat pe Klaus Iohannis cu amândouă mâinile. Aş face-o şi a doua oară în defavoarea lui Victor Ponta. Cu toate astea, nu-mi place de el. Ce facem cu omul ăsta care e preşedintele acestei ţări?
– Răbdare, domnule Dorobanţu! După părerea mea, preşedintele Klaus Iohannis respectă prerogativele pe care i le oferă Constituţia. Cred că ajunge atâta balamuc şi scandal. Au fost atâtea declaraţii halucinante, vorbe urâte şi lovituri sub centură. Ajunge! Am avut un preşedinte care a vrut scandal, iar astăzi avem un preşedinte care lucrează în linişte.
 
– Dar nu-i prea multă linişte?
– La prima vedere aşa se pare, dar dacă analizăm vom constata că omul îşi face treaba atât cât îi permite Constituţia ţării pe care o reprezintă…
 
„La alegerile locale din anul 2016, PNL Olt va obţine în jur de 38%, dar prin redistribuire ne vom duce sigur la 44-45%”
 
– Ce înseamnă un scor bun pentru Ion Costel Moisescu la alegerile locale din anul 2016?
– Mulţi spun că PNL-ul se încadrează, la nivel naţional, undeva la 47%. La Olt e greu să avem această medie, având în vedere cele 112 localităţi şi numărul de primari pe care noi îi avem. Cu toate astea, eu spun că, la alegerile locale din anul 2016, PNL Olt va obţine în jur de 38%, dar prin redistribuire ne ducem sigur la 44 sau 45%.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.