Acasă Politic Un europarlamentar socialist cu mustrări de conștiință. Victor Negrescu visează la ce...

Un europarlamentar socialist cu mustrări de conștiință. Victor Negrescu visează la ce au promis ai lui în 2012

171
„Re-industrializarea şi modernizarea industriei pot aduce România în topul economiilor europene”
 
Europa are nevoie de un plan de re-industrializare, în ton cu noile evoluții tehnologice și digitale, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu în cadrul unei dezbateri pe care a organizat-o în Parlamentul European, cu sprijinul asociației europene Knowledge 4 Information.
La dezbaterea „Activități de producție – între digital și inovare” au luat parte mai mulți europarlamentari, reprezentanți ai sectoarelor vizate, precum și lideri ai asociațiilor europene. Cu ocazia acestui eveniment, europarlamentarul român a anunţat demararea unei colaborări cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai asociaţiilor europene de profil pentru a aduce în România fonduri suplimentare axate pe dezvoltarea şi modernizarea industriei.
 
„Trebuie să privim înainte, spre o «fabrică a viitorului» în Uniunea Europeană, care să presupună automatizare, inovare, orientare către facilități oferite de mediul digital, forță de muncă specializată și, nu în ultimul rând, menținerea unor rețele strânse pe întregul lanț de producție și aprovizionare, permise acum de avansul tehnologic.
Ne trebuie o strategie pentru reindustrializarea Europei! În România, acest proces deja a început: producția industrială în primul trimestru din 2015 a crescut cu 3,3% în comparație cu aceeași perioadă din 2014, iar industria prelucrătoare a înregistrat o creștere de 5,4% în luna martie față de luna anterioară. Aceste tendințe se datorează în primul rând creșterii competitivității și productivității, care au generat o scădere a costurilor producției industriale, în timp ce salariile lucrătorilor au crescut. Următorul pas – atât pentru Europa, cât și pentru România – este integrarea mijloacelor digitale și inovatoare în activitățile de producție”, a declarat europarlamentarul PSD Victor Negrescu.
 
Victor Negrescu a organizat dezbaterea de la Bruxelles în calitate de deținător al titlului „Europarlamentarul Anului” la categoria Internet și Agenda Digitală, acesta remarcându-se pe parcursul primului an de mandat prin moderarea mai multor astfel de evenimente în domeniu, prin activități și luări de poziție la Bruxelles și Strasbourg, dar și prin articole în presa europeană.
Marți, 12 mai 2015, în contextul discuțiilor despre strategia europeană privind piața digitală unică, europarlamentarul român i-a solicitat Comisarului pentru Piața Unică Digitală, Andrus Ansip, să finanțeze din fonduri europene digitalizarea industriei și formarea în domeniul digital și, în același timp, să găsească în cadrul executivului european soluții pentru sprijinirea antreprenorilor digitali, majoritatea aflați la început de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.