Acasă Actualitate Slatina, sub ocupaţie americană! Diplomaţii Jazz-ului, formaţia Forţelor Navale ale SUA din...

Slatina, sub ocupaţie americană! Diplomaţii Jazz-ului, formaţia Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa, spectacol inedit

53

Ziua de 9 mai, fie că era vorba de Independenţa României, fie că era vorba despre Ziua Europei, fie că era vorba despre Ziua Victoriei, a fost sărbătorită şi la Caracal şi la Slatina, pe lângă ceremoniile cunoscute, şi prin prezenta uneu formaţii de jazz a structurii Forţelor Navale din ţara celor 50 de state. La Caracal, după ceremonialul de depuneri de coroane la Monumentul Independenţei, din centru, cetăţenii au fost invitaţi la un concert în aer liber în parcul „Constantin Poroineanu”, oferit de formaţia de jazz americană.

În timp ce în alte părţi ale ţării, românii participau cu miile la protestele antidefrişare, la Slatina, cetăţenii făceau cunoştinţă cu Diplomaţii Jazz-ului, formaţia Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa. Marinarii muzicanţi s-au aflat în judeţul Olt la invitaţia colegilor de la Baza Militară de la Deveselu. Aceştia au participat la un scurt spectacol folcloric organizat în faţa Casei de Cultură a Tineretului din Slatina, oferit de ansamlul „Brâuleţul” şi taraful “Frunza verde”, din comuna Pârşcoveni. Apoi, cu formaţia locală de estradă „Lyra Band”, la început de coloană, urmată de majorete, membrii formaţiei americane au defilat pe Bulevardul A.I. Cuza până pe Esplanaadă, acolo unde era amenajată o scenă. Înainte de a se urca pe scenă, ambele formaţii au intonat, pe rând, imnul statului pe care îl reprezintă: SUA, respectiv România. În deschiderea spectacolului, formaţia slătineană a oferit un spectacol mult mai interesant decât cel care avea să urmeze. După trei sferturi de oră, timp în care orice slătinean care dorea un instantaneu cu marinari americani îl obţinea cu uşurinţă, pe scenă au urcat şi membrii formaţia Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa, care le-au oferit slătinenilor un spectacol muzical inedit.

1 COMENTARIU

  1. Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de Ziua Regalității, 10 mai, în numele Guvernului.

    „Marcăm astăzi un moment fundamental din istoria țării — Ziua Regalității. Vreau cu această ocazie să transmit, în numele Guvernului României și al meu, cele mai bune gânduri de respect și considerație față de Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuția adusă istoriei, integritații și identității noastre naționale”, a scris premierul Victor Ponta, pe medium.com.

    Prim-ministrul a adăugat că „Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta noastră zi națională în perioada proclamării Independenței țării și încoronarea Regelui Carol I până după finalul celui de-al Doilea Război Mondial. În trecut românii se bucurau de acest moment prin lupte cu flori și focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regală. Cred ca este important să retrăim aceasta atmosferă de sărbătoare și acum, iar în acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta în luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbatoare naționala — zi nelucrătoare. Casa Regală a sprijinit România în momente dificile, ne-a învățat ce înseamnă patriotismul și a oferit țării o direcție puternică prin definirea unor repere morale înalte. Avem obligația să susținem aceste valori, să ne respectăm istoria și să învățăm noile generații să facă la fel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here