Acasă Învățământ Felicia Man acuză Ministerul Educaţiei, dar îi trece cu vederea de data...

Felicia Man acuză Ministerul Educaţiei, dar îi trece cu vederea de data asta

323
Luni, 4 mai a.c., la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, inspectorul şcolar general, Felicia Man şi inspectorul şcolar general adjunct, Liviu Culcescu, au susţinut o conferinţă de presă cu mai multe teme: concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general şi adjunct, evaluarea cadrelor didactice în vederea obţinerii gradaţiilor de merit sau despre organizarea examenului de Bacalaureat.
 
Concurs cu nereguli
Misterul s-a elucidat: problemele personale nu au fost probleme personale, ci probleme cu neregulile de la examenul pentru funcţia de şef de ISJ. Felicia Man spus că motivul pentru care s-a retras din concurs este acela că a constatat nişte nereguli în modul de organizare, motiv care stă şi la baza retragerii retragerii din concurs a celor doi adjuncţi, Steluţa Dan şi Liviu Culcescu. Aceasta a mai spus că, deşi putea să dea în judecată Ministerul Educţiei, nu a făcut acest lucru.
„Când am participat la concurs, am constatat anumite nereguli în modul de organizare, care nu au ţinut neapărat de conducerea Ministerului Educaţiei, şi am decis să mă retrag. Sunt procese în derulare. Am decis să ne retragem şi să nu acţionăm în instanţă ministerul. Voi concura din nou, cu condiţia să mai fie scoase posturile la concurs. Să sperăm că lucrările se vor aşeza”, a spus Felicia Man.
 
250 de profesori vor gradaţii de merit
În Olt, 250 de cadre didactice din judeţ sunt în plin proces de evaluare a dosarelor pentru obţinerea gradaţiei de merit, ce reprezintă un plus de 25% din salariul de încadrare pentru o perioadă de 5 ani.
„Suntem în plină activitate de mobilitate a personalului didactic. Am desfăşurat patru etape din calendarul mobilităţii – completarea normei didactice, unde am avut 54 candidaţi, şi am soluţionat 47 de cereri, rezolvarea prin transfer a restrângerilor de activitate – 28 candidaţi, soluţionate 17, pretransferul prin consimţământ sau schimb de posturi – 141, soluţionate 102 cereri, urmând ca mâine să se desfăşoare activitatea de titularizare conform art. 253 din Legea Educaţiei”, a decrarat şeful ISJ Olt.
 
Sesiunea pecială pentru Evaluarea Naţională
Absolvenţii de clasa a VIII-a, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, vor putea participa la sesiunea specială a Evaluării Naţională în perioada 8-12 iunie, precizează oficialii din cadrul Ministerului Educaţiei. Ministerul Educaţiei a găsit această soluţie, deoarece absolvenţii olimpici ai clasei a VIII-a nu ar fi putut lua parte la competiţiile pentru care au fost selecţionaţi.
 
Calendarul „Examenului de Maturitate”
25 – 29 mai 2015 – Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen;
29 mai 2015 – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a;
8 – 10 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
10 – 12 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare;
orală în limba maternă – proba B;
15 – 19 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor digitale – proba D;
22 – 26 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C;
29 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă;
30 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă;
1 iulie 2015 – Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă;
3 iulie 2015 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă;
6 iulie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00);
6 iulie 2015 – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);
7 – 9 iulie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor;
10 iulie 2015 – Afişarea rezultatelor finale.

BILANT_ISJ.pptx

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.