Acasă Cultură Proverbul lui Profeanu: Câinii latră, caravana trece….

Proverbul lui Profeanu: Câinii latră, caravana trece….

3961

Cartea „Acvila şi business-ul – principii de management din proverbe”, semnată de Virgil Profeanu, vine cu o abordare inedită asupra cuvântului plămădit de strămoşii latini şi români. Proverbele prezentate şi analizate în carte sunt sursă de inspiraţie pentru principiile managementului. Vă invităm să descoperim împreună proverbele latineşti şi române, aşa cum le vede Virgil Profeanu aplicabile în management:

Câinii latră, caravana trece….

Transpunere în management – Stabileşte-ţi un obiectiv şi urmează-l, indiferent de părerile celor din jur.

Sens: Compania se poate asimila cu caravana din proverbul de mai sus. În primul rând compania trebuie să fie unitară. Daca nu este unitară ea deja nu mai este o caravană, ci două. O companie este unitară prin statut, prin management, prin flexibilitatea transferului de resurse umane, materiale, energetice şi financiare între diferitele compartimente ale companiei, fără a periclita integritatea unui compartiment.

Concluzii: Să te fereşti de drumurile pe unde latră câinii.

Principiul pe baza proverbului, aplicabil în management (general şi executiv):

– Managerul unește departamentele şi companiile din punct de vedere legal.

– Uneşte-şi oamenii din echipă. Vei putea astfel să obții o forță mare de acţiune şi, cel mai important, un singur sens de mers.

Omisiuni: Este important ca o caravană să treacă chiar şi atunci când latră câinii, însă este la fel de important ca aceasta să nu subestimeze puterea câinilor şi să fie precaută în permanenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.