Acasă Interviu Interviu cu Paulică Munteanu, președintele PNL Iancu Jianu, viceprimarul comunei

Interviu cu Paulică Munteanu, președintele PNL Iancu Jianu, viceprimarul comunei

1214
„Vă asigur că dacă un candidat ar merge să le vorbească, să le explice sincer și clar cum ar putea să îi ajute, oamenii l-ar spijini și sigur ar face treabă”
 
O întrebare foarte des pusă în ultimul timp: Dacă România mai poate fi salvată? De la mediocritate, de la delăsare, de la superficialitate, de o clasă politică falimentară, eșuată aproape în totalitate.
Răspunsul serios la această întrebare vizează resursa umană. Cine să fie oamenii capabili să se prezinte drept un model, acele rotițe motrice menite să pună în mișcare un angrenaj blocat, de cel puțin 25 de ani?
De pe poziția de publicație independentă, neaservită unui partid sau unei ideologii, Ziarul de Olt caută, de fiecare dată, profilul uman amintit mai sus. Uneori reușește, alteori amână izbânda.
 
Săptămâna aceasta, demersul a fost unul reușit. L-am găsit în zona Balșului pe Paulică Munteanu. Originar din Bobicești, stabilit la Iancu Jianu, omul acesta poate servi, oricând, un model drept, celor ce caută. Și, cu adevărat, vor să găsească. Întreprinzător privat, cel rămas de veghe în livezile de odinioară ale comunei Iancu Jianu, acolo unde, an de an, înmulțește plantațiile, de faimă cândva, adept al salvării prin sine, adversar al ajutorului social acordat, necondiționat, așa cum gândește stânga, Paulică Munteanu, președintele PNL Iancu Jianu, viceprimar al comunei, știe că prosperitatea românului nu va veni decât prin sudoarea de peste zi a acestuia și nopțile sale nedormite. Se bazează pe muncă, aproape mai mult decât ar face-o un pusnic, dintr-un schit închinat Domnului, pe Mântuitorul său.
Puțini știu, dar noi ne facem datoria să o spunem către mai mulți: magiunul de Topoloveni, o extravaganță culinară, chiar și în cele mai vestite spații de comerț din Anglia, Franța, Spania, are, atât pe etichetă, cât și în conținutul său, indicația prunei de Iancu Jianu. Din livada lui Pantelică Munteanu. Omul căruia nu-i plac compromisurile în politică, cel ce în 2012 și-a asumat candidatura sinucigașă, din partea PDL-ului, refuzând actul și fapta trădării, pentru a fi astăzi, la Iancu Jianu, primar din partea PSD. Din convingere, din rațiunea aia sănătoasă, a omului nedispus la compromis…
 
Pantelică Munteanu e și patriot. A învățat atât de bine drumul din Iancu Jianu până în Spania, încât se întrece pe sine. Conduce 24 de ore până la destinație, acolo unde are pe cineva drag lui. Dar, tot atâta, face și până acasă, deși, oricând, ar putea rămâne soldat în oastea clandestină de români ce a ocupato parte din Peninsula Iberică. Acolo unde el știe că se naște o nouă Românie. Dar, acasă, pentru el, e acolo unde nimic nu merge astăzi. Statul blochează orice inițiativă lucrativă, iar fapta de comerț e mai profitabilă decât producția în sine, așa cum explică Pantelică Munteanu de la Iancu Jianu…
Omul acesta trebuie privit aparte! În el e o dimensiune exactă a punctului de plecare pe care orice român ar trebui să și-l asume. Face politică detașat. Când acum o lună, în Consiliul Local Iancu Jianu, stânga a încercat o nouă majoritate pentru a-l da jos din funcție, nu s-a înfuriat pe nimeni. Înțelege jocul, dar în practicile sale nu sunt trucurile ieftine ale celorlalți. E, astăzi, în PNL, ajuns acolo din PDL, și crede în valorile dreptei ca singurele repere ale unei normalități și prosperități pentru toți românii.
Citiți un interviu considerat de noi, cei de la Ziarul de Olt, unul premium. Pantelică Munteanu e tipul acela de român capabil să fie un modelatunci când vrem ceva altfel decât până acum…
(Alin Dorobanțu)
 
 
– În scurte cuvinte: cine este Paulică Munteanu?
– Sunt un cetățean al comunei Iancu Jianu, născut în comuna Bobicești, Olt, dar mutat la Iancu Jianu din anul 2004, atunci când am cumpărat ferma pomicolă. Mi-a plăcut dintotdeauna agricultura și a fost o oportunitate la vremea aceea, prin vânzarea activelor IAS-ului Iancu Jianu. Ușor, ușor am pus pe picioare această fermă pomicolă, am făcut investiții și o plantație nouă, iar lucrurile s-au așezat în sensul dorit. Mi-am propus prin asta să fiu un bun cetățean și să creez locuri de muncă, ceea ce, spun eu, am reușit.
 
– Câte locuri de muncă oferiți în clipa de față?
– Sunt și locuri de muncă sezoniere, dar, permanent, avem în jur de treizeci de oameni, iar în perioada de recoltat peste o sută de oameni.
 
– Și merită ceea ce faceți?
– Merită, dar numai dacă depui mult efort și-ți place ceea ce faci. În plus, mai vreau să știți că mai avem un contract cu fabrica de magiun de la Topoloveni, fiind singura fermă pomicolă din țară găsită pe borcanele de magiun ecologic de Topoloveni – Ferma Pomicolă Iancu Jianu.
 
– De când activați în cadrul Partidului Național Liberal și de ce ați ales dreapta în detrimentul stângii?
– În cadrul acestui partid activez din februarie anul curent, de la înființarea oficială a noului partid, dar vreau să știți că în spațiul public activez din 2004, în cadrul Partidului Democrat, ulterior și Liberal, pentru ca din 2010 să fiu președinte al organizației PDL Iancu Jianu. Mai departe, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, am ales dreapta în detrimentul stângii considerând că prin schimbarea regimului în România trebuie să ne îndreptăm spre o altfel de activitate.
 
– La ultimele alegeri europarlamentare ați fost singurul care i-ați bătut pe pesediști. Cum ați reușit asta? Nu v-a fost frică să vă luptați cu Paul Stănescu, cu Marius Oprescu?
– Nouă nu ne-a fost frică, niciodată, de nimeni. Ne-am jucat cartea cinstit, iar cetățenii nu au votat partidul ci omul în care consideră că merită să aibă încredere. Vă asigur că dacă un candidat ar merge să le vorbească, să le explice sincer și clar cum ar putea să îi ajute, oamenii l-ar sprijini și sigur ar face treabă. Comuna Iancu Jianu mă știe că sunt un om de dreapta, iar eu, la fiecare alegeri, am reușit să scot cele mai bune rezultate.
 
– De ce e mai bun Klaus Iohannis decât Victor Ponta?
– Pentru că Ponta e perceput ca un personaj mincinos, asociat cu fostul regim comunist, cu aceleași apucături de protector al baronilor din România, iar Klaus Iohannis e mult mai bun din multe puncte de vedere. Este un tip serios, promotor al politicilor europene, axat pe investiții, un om care a creat multe locuri de muncă acolo unde a activat.
 
– La marea schizmă din PDL Olt, atunci când mulți au plecat, în frunte cu Vâlcov și Bărbulescu, de ce ați rămas pe loc?
– Repet: sunt om de dreapta. Puteau să plece toți dar eu tot nu aș fi plecat. Chiar dacă prin asta am riscat și am pierdut inclusiv mandatul de primar al comunei Iancu Jianu, candidând din partea Partidului Democrat Liberal la vremea aceea. Sincer, dacă veneam din partea PSD, n-aș fi avut probleme…
 
– Dar ați fi candidat din partea lor?
– Nu! Ba chiar au mai venit și de la alte partide, dar nu am acceptat. Niciodată!
 
– Sunteți membru în Comitetul Județean Executiv al PNL Olt. Mai exact, care sunt atribuțiile dumneavoastră în cadrul acestei structuri?
– Prin tot ce fac îmi continui activitatea de om de dreapta și țin lăgătura cu organizațiile din fostul colegiu al PDL-ului, având în grijă mai multe localități pe care sper să le duc spre rezultate bune la următoarele alegeri.
 
– Trece timpul, domnule Munteanu! În 2016 avem alegeri locale. Ce liberal ați vedea în fruntea Primăriei Slatina?
– E greu să spun acum ce liberal aș vedea, dar cred că înainte de toate ar trebui să vedem persoanele care vor candida și mai apoi omul care va fi ales din partea PNL. Atunci v-aș putea spune ce șanse are, dar sunt convins că noul primar al Slatinei va fi din partea PNL.
 
– Dar dumneavoastră intenționați să candidați în 2016 la Primăria Iancu Jianu?
– Da, voi candida din partea Partidului Național Liberal și sunt convins că nu vor fi probleme.
 
– Ce înseamnă pentru dumneavoastră comuna Iancu Jianu, pas cu pas, sau Iancu Jianu – locul lucrului bine făcut?
– locul lucrului bine făcut înseamnă tot ceea ce nu s-a reușit până acum. Tot ceea ce trebuie îndreptat într-un viitor mandat. Iar aici mă refer la investiții și locuri de muncă.
 
– Întotdeauna, s-a spus că bogăția acestei țări e dată de agricultură. Sunt, totuși, zone în care pământul este lăsat la voia sorții. Ce-i de făcut în cazul acesta?
– În zonele nemuncite, cred că soluția ar fi ori asocierea cetățenilor respectivi, fie arendarea terenurilor în cauză. Astfel s-ar face un progres și ar fi mai bine pentru toată lumea. Un teren nemuncit înseamnă o pierdere în plus pentru această țară.
 
– Pesediștii vorbeau, prin 2012 de „Oltul puternic”. Dumneavoastră ne puteți spune ceva de „Oltul lucrului bine făcut”?
– Oltul puternic a fost atunci un slogan. Cu toate astea, această sintagmă putea să aibă cu totul alte obiective decât Oltul puternic din punct de vedere economic sau din punct de vedere al creării locurilor de muncă. Cam asta ar însemna și „Oltul lucrului bine făcut”. Prin dezvoltarea localităților și crearea locurilor de muncă se poate face o Românie puternică în care românii să poată trăi mai bine, așa cum își doresc.
 
– De ce nu mai există încredere în clasa politică din România și, respectiv, județul Olt?
– Pentru că, din păcate, încă mai sunt oameni, iar aici mă refer în special la populația săracă, cetățeni care încă mai cred în ceea ce le promit politicienii. Sunt, însă, și oameni care s-au săturat și care nu mai cred nimic. Avem aceeași clasă politică, s-au tot făcut alianțe, iar oamenilor li s-a luat, dorind să vadă și o schimbare. Pentru că, așa cum s-a văzut, nici domnul Ponta, care venea din altă generație politică, n-a reușit mai mult…
 
– După unirea cu PDL și câștigarea alegerilor din 16 noiembrie, este Partidul Național Liberal din Olt pe drumul cel bun?
– Noul PNL poate să facă multe, atâta timp cât există înțelegere între reprezentanții celor două partide. Lucrurile s-au așezat, chiar dacă pe ici, pe colo, mai sunt si contre. În ceea ce ne privește, la Iancu Jianu, acolo unde au fost fisuri, am renunțat la cei care n-au înțeles că doar uniți vom fi mai buni. Mai mult decât atât, înțelegerea celor doi copreședinți va fi esențială.
 
– Considerați că Victor Ponta merită să conducă până în 2016 din fruntea Guvernului?
– Nu! Victor Ponta nu merită și nici nu trebuie să premierul României până în anul 2016!
 
– Care sunt, din punctul dumneavoastră, greșelile majore făcute de actuala guvernare garantată de Victor Ponta?
– Din punct de vedere economic, prin închiderea investițiilor și necrearea locurilor de muncă. Sunt mari greșeli și trebuie să fie reparate!
 
CLAUDIU ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.