Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

265
Manual de prostie publică: asfalt pe strada Unirii

Lucrările de asfaltare de pe strada Unirii, din municipiul Slatina, desfăşurate pe 27 aprilie 2015, sunt o dovadă de prostie sau a modului cum îndiriguitorii administraţiei publice din municipiu înţeleg să se manifeste în exercitarea atribuţiilor curente. Din capul locului: nu strada Unirii era prioritară pe lista asfaltărilor de primăvară! Înainte de decopertarea totală, de acum două săptămâni, starea benzii de circulaţie pentru autovehicule se  prezenta în condiţii foarte bune. Însă, asfalt tango… Decopertarea efectivă a început într-o zi de vineri, 17 aprilie. O zi aglomerată. Blocaj în trafic, fără nici o comunicare suficientă, privind devierea traficului în zonă. După două săptămâni de pauză şi două perioade de sfârşit de săptămână, când Slatina e aproape pustie, luni, 27 aprilie a.c., din nou la treabă. Semn că în mintea dirigentului de şantier şi a beneficiarului final al lucrării – Primăria Municipiului Slatina nu există nici un dram de respect şi de simţ gospodăresc faţă de timpii când se poate lucra cu un deranj cât mai mic. Altfel, nu vă minunaţi de calitatea asfaltului! Lucrări de o asemenea calitate s-au făcut acum doi ani şi pe strada Arcului. Astăzi, gropile sunt prezenţe solidare şi din ce în ce mai pronunţate… N.A. Într-o ţară civilizată, în zonă, ar trebui să existe un panou de identificare precisă a lucrării. Că tot vorbim de o lucrare mai mare! În care să se ştie toate datele ce ţin de costuri, constructor şi toate cele. În numele transparenţei publice!

Propteaua ce sprijină Monumentul Eroilor Revoluţiei de la 1989 (troiţa), un pas spre restaurare

Joi, 23 aprilie a.c., cetăţenii care treceau pe trotuarul din faţa Casei de Cultură a Tineretului, au putut zări o proptea „înfiptă” în troiţa care este acolo de 25 de ani, Monumentul Eroilor Revoluţiei de la 1989, ridicată în 1990 şi realizată de meşterul popular Gheorghe Tănase. Contactat telefonic, viceprimarul Slatinei, Cristi Bircea, ne-a declarată că după perioada ceremonială din perioada Zilei Europei şi cele aferente acesteia. Astfel, după 10 mai, municipalitatea doreşte să restaureze monumentul cu pricina. Troiţa a fosti dusă în comuna Corbu, la meşterul popular Gheorghe Tănase, cel care, acum 25 de ani, a realizat-o pentru a fi restaurată, plăcile de marmură care se află acum pe ea vor fi postate lângă troiţă, iar zona monumentului va fi una care va avea parte şi de o infrastructură nouă şi solidă, formată din pavaje.

Gabriel Diaconu a fost eliberat…

În ziua în care un fost primar al reşedinţei judeţului Olt mai primea încă o lună de ispăşit, fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, a fost eliberat. Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis propunerea şi cererea de liberare condiţionată a acestuia. „În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.p.p. Admite contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, împotriva sentinţei penale nr. 486/09.03.2015, pronunţată de Judecătoria Drobeta Turnu-Severin. Desfiinţează parţial sentinţa, în sensul că: Admite propunerea şi cererea de liberare condiţionată privind pe intimatul – condamnat Diaconu Gabriel Marian. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului, inclusiv suma de 50 lei ce va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei pentru plata a 1 din onorariul apărătorului Roşoga Adelin, desemnat din oficiu pentru contestator conform delegaţiei nr.1280/06.04.2015, emisă de Baroul Mehedinţi!”, se arată în decizia magistraţilor. Gabriel Diaconu se află în Bucureşti, alături de soţia sa şi cei doi copii, iar în Slatina va sosi în cursul săptămânii viitoare.

Gospodar de soi. Pe Felicia Man o mănâncă şerpii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt e condus de profesorul Felicia Man. Aşa au considerat social-democraţii olteni că trebuie, prin 2012. În criteriile de evaluare ale persoanei care să conducă această instituţie s-au folosit fel de fel de obiective de parcurs, mai puţin simţul gospodăresc la locul de muncă. Oare, atunci când doamna Man merge prin judeţ şi îi critică pe directorii de şcoli pentru aspectul neîngrijit al incintelor interioare şi exterioare, nu-şi vede şi… bârna din propriul ochi? Spre exemplu, în curtea ISJ Olt, nicidecum la dos, a apărut o plantaţie clandestină de ştevie (dragavei), asortată cu resturi menajere şi vegetale, unde pot trăi, liniştiţi, şerpii de pe lângă casa omului. Fotografiile realizate şi postate pe site-ul Ziarului de Olt (www.ziaruldeolt.ro) surprind ceea ce trebuie văzut! Concluziile vă aparţin. În totalitate… La trei zile după semnalarea situaţiei vegetale din curtea ISJ Olt, nu s-a mişcat nimic în zona respectivă. Probabil, o demonstraţie de forţă din partea conducerii de acolo, în care sunt puşi la punct detractorii doamnei – inspector şcolar general.

La orizont, Olimpiada Liceelor. Se mai bagă cineva pentru Minulescu?

Ediţia a X-a a Olimpiadei Liceelor stă să înceapă. Paradoxal, primăria are bani, nu puţini pentru acest eveniment: aproape două miliarde de lei. Anul acesta, s-a aprobat un nou regulament, cu probe noi, cum ar fi înotul, dacă o fi apă în bazin în ziua concusului… Premierea câştigătorului se va face în funcţie de punctajele obţinute la probele în care se regăsesc: întrecerea galeriilor, şah, atletism, baschet, fotbal, tenis de masă şi alte sporturi cum ar fi: matematica, informatica, româna, istoria, geografia, biologia, fizica, chimia şi… limbile străine. Evenimentul, cu finalitate pe 31 mai, merită privit îndeaproape, pentru că va fi foarte interesant ce loc va ocupa Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, din Slatina, favoritul discret al ediţiilor precedente. Cele desfăşurate după ce plecase Vâlcov în Senatul României.

Premium la Ziarul de Olt: pe 9 mai, vin americanii. La Slatina, după-amiază

Nu e oficial, deocamdată, dar informaţia e dată ca sigură. Se fac ultimele pregătiri pentru un eveniment aşteptat, fix, 60 de ani. La Slatina vor veni americanii… Mai precis, o fanfară a armatei americane, formată din militari dislocaţi din Italia, va oferi slătinenilor momente de neuitat, aşteptate din 1945, atunci când România beligerantă, activă în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost lăsată de puterile occidentale pe mâna lui Stalin. Istoria, însă, e irepetabilă. Iar muzica vindecă tot. Pentru a nu fi acuzaţi că facem diverse jocuri, că servim un decident român, originar din Slatina, implicat activ în acest demers, nu dăm astăzi numele celui ce i-a convins pe americani să vină la Slatina pentru clipe de neuitat, ce fac concurenţă concertului de acum câţiva ani, susţinut în intersecţia de la Steaua Roşie, de Goran Bregovic, staţionar în municipiu, atunci când vroia să ajungă la Tokyo, cu plecare din New York…

O ştire banală: un avocat arestat pentru şantaj

Gheorghe Geamănu, avocat în cadrul Baroului Olt, un nume aproape necunoscut până când acesta a comis-o. Mai precis, respectivul este acuzat de faptul că, în calitate de apărător al unui client, ar fi încercat să îl determine pe acesta să aloce suma de 7.500 de lei pentru a nu interveni în defavoarea sa, într-o cauză aflată pe rolul instanţei Curţii de Apel Craiova. După întocmirea meniului, cât şi după implicarea Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, a Serviciului Român de Informaţii, cât şi la finalul unei anchete, acesta a fost propus pentru arestare preventivă, soluţie adoptată deîndată de judecători. Ca o ironie sau chiar ca un moft, însă, aşa prevede legea, Gheorghe Geamănu beneficiază şi de un avocat din oficiu…

Primăria lui Davidescu, prea aproape de o afacere care pute…

Cu ocazia Zilei Pământului, nişte voluntari susţinuţi de o companie specializată în creşterea porcilor, beneficiind de parteneriatul oferit, generos, de Primăria Scorniceşti, au trecut la igienizarea văii Pârâului Negrişoara. S-ar fi strâns peturi, resturi vegetale, deşi zona ar trebui să nu fie groapă de gunoi. S-au plantat vreo 250 de plopi, sub forma unei zone de protecţie între incinta fermei şi casele din jur. Ai zice că firma de la Scorniceşti e un pension dedicat cultivării elementelor de mediu curat şi sănătos! În fapt, oamenii din jurul crescătoriei sunt sufocaţi de problema vecinului, iar acţiunea respectivă e o mostră de poluare specifică oraşului Scorniceşti. Acolo unde, la închiderea ediţiei, e primar, încă, domnul Davidescu. Un incompatibil dovedit de ANI, agăţat cât cuprinde de dulcele miraj al puterii de care vrea să se despartă cât mai greu. Chiar şi băgându-l la belea pe secretarul oraşului, partenerul său în demersurile făcute pentru ca primarul să rămână cât mai mult în funcţie…

O veste bună pentru femei: dispar bărbaţi în judeţul Olt…

Deocamdată nu e fenomen, dar este o certitudine: din judeţul Olt, în ultima lună au dispărut doi bărbaţi. Pe rând. Primul are 35 de ani, e din Slatina, iar după Paşti şi-a luat lumea în cap. Se spune despre el că are afecţiuni psihice, dar nu atât de profunde încât să nu ştie cine e preşedintele României şi drumul de întoarcere spre casă. Cel de-al doilea e din Scorniceşti, are 38 de ani şi până la data dispariţiei, sfârşitul lunii martie, mai făcuse escapade în necunoscut, întorcându-se de fiecare dată. În ambele situaţii, până la intervenţia amănunţită a poliţiei, rudele celor doi aşteaptă cu încredere revenirea voluntară a celor doi. Oricum, sunt şanse mici ca aceştia să fie împreună şi să asiste astfel la acţiunea de căutare făcută de rudele acestora.

Se vede cu ochiul liber: AJOFM Olt e condusă bine de Cristinel Cîrloganu!

Revenit, de scurt timp, în fruntea Agenţiei Judeţene pentru Ocupartea Forţei de Muncă Olt, Cristinel Cîrloganu punctează decisiv. Astfel, acesta a supervizat organizarea, la sfârşitul săptămânii trecute, a două secţiuni ale Bursei de ocupare a locurilor de muncă vacante, atât la Slatina cât şi la Caracal. Mai exact, 49 de agenţi economici au oferit 420 de locuri de muncă, 780 de persoane s-au aflat efectiv în căutare, 345 au fost selectate în vederea încadrării, iar şase cetăţeni au şi semnat, în ziua bursei, contracte de muncă în meserii precum: contabil, mecanic agricol, agricultor… La nivelul AJOFM-ului, ultima acţiune de o asemenea intensitate a avut loc în urmă cu mai mult timp, atunci când Agenţia era condusă tot de Cristinel Cîrloganu. Până când va fi din nou mutat prin ţară de către instumentul politic al stângii, şeful de la Şomaj ştie lucrul bine făcut! Pas cu pas…

FC OLT a pierdut acasă cu Timişoara…

În ultimul meci de la Slatina, disputat în cadrul play-off-ului, slătinenii au primit vizita liderului din Seria a 2-a, ACS Poli Timişoara. O victorie ar fi însemnat foarte mult, doar că, din păcate, tensiunea partidei, miza uriaşă, a blocat intenţiile ofensive ale echipei antrenată de Dan Oprescu. Totuşi, timişorenii au fost mai buni, dar nu atât de buni pe cât vor ei să se creadă. Un arbitraj uşor ostil, împotriva gazdelor, iar punctele pierdute îi îndepărtează pe slătineni de visul unei promovări în prima ligă a fotbalului românesc. Chiar şi aşa, prestaţia de ansamblu a oltenilor a fost, în acest sezon, una destul de bună. Dacă ne uităm la cea de-a doua clasată din serie, Metalul Reşiţa, aceasta a suferit cea mai ruşinoasă înfrângere, la Slatina, în turul campionatului: 0-4.

Şi tu, Steluţa?!

Când, pe Felicia Man, inspector şcolar general la Olt, a luat-o durerea de burtă în ziua concursului pe post, am sărit în sus de bucurie: „Uraaa, am dovedit-o!”. Şi dăi, şi scrie! Iar când Steluţa Dan a fost numită politic, între noi fie vorba, inspector şcolar adjunct, dăi înainte: e tânără, e deşteaptă, e devreme acasă, e…! Însă, la două zile după ce a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector-şcolar general adjunct la Olt, susţinut la Bucureşti, la ministerul de resort, concurs la care speranţa Steluţa Dan nu a mai participat, nu mai avem nimic de scris. Ne oferim, voluntar, să dăm cu mătura prin curtea inspectoratului, să tundem iarba, acolo unde toată echipa de conducere e nelegitimă cât cuprinde curtea şcolii. Altfel, în rest, să auzim de bine! Că de rău ne-am săturat!

Ce ar fi ca prefectul de Olt?!

E o tensiune, şi asta se vede şi fără să bagi degetele în priză. La Primăria Slatina, şi ceva consiliu local pe acolo, unii au dat drumul la butelie şi alţii dau cu artificii pe tavan. Explozia e iminentă, iar cine nu sare voluntar în aer sare sigur, de mână cu ceilalţi. Un om care ar putea dezamorsa acest conflic, prin simpla retrimitere a unor hotărâri de consiliu local înapoi la emitent, e prefectul judeţului Olt, profesorul Silviu Neacşu. Însă, având în vedere că unele acte sunt aprobate şi printr-o decizie politică, nu e uşor nici pentru prefect. Dar nu imposibil. Între onoare, demnitate, lege şi fărădelege, pe pariu că omul ăsta nu o validează pe ultima!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.