Acasă Editorial În noua clasă politică de la Olt, Siminica Mirea are un loc...

În noua clasă politică de la Olt, Siminica Mirea are un loc garantat!

198

Haideți să fim raționali și să lăsăm sentimentele contradictorii, care ne macină pe mulți dintre noi, de-o parte! Poate nici nostalgiile nu-și mai au rostul. La Olt, în prezent, a început sfârșitul unei epoci, indiferent de cât vor vrea membrii actualei puteri să nege acest lucru. Pur și simplu, valul, odată declanșat în larg, va crește în intensitate și forță, iar prezența victimelor colaterale, pe lângă actorii principali, nu va face decât să confirme ceea ce enunțasem două rânduri mai sus: se schimbă garda!

Într-un fel, pentru a înțelege mai bine enunțul, haideți să ne amintim de 2004! Își închipuia cineva că Ionică, Diaconescu, Păunescu, vor deveni istorie? Chit că, undeva, prin 2008, pe unul dintre ei l-au despărțit vreo câteva voturi și o greșeală de aritmetică electorală, de o spectaculoasă revenire. Însă, istoria cu ale ei, timpul prezent cu ale sale.

Invariabil, vine întrebarea: Ce punem în loc? De unde o nouă generație de oameni, capabili să se implice, în interes public, și să readucă locuitorilor județului Olt încrederea în oamenii locului, în perspectiva… lucrului bine făcut?

Sunt oameni și oameni, așezați pe tiparul așteptării naționale. Dintre aceștia, căutând, totuși, în interiorul actualei clasei politice, am ales un nume supus unei analize extrem de atentă: Siminica Mirea, actualmente copreședinte al PNL Olt. În dreptul acestei femei nu poți găsi intenții ascunse, linii de orizont, vizate ca o așteptare a unor împliniri de natură personală. E, pur și simplu, tipul de om în care se regăsesc ideile celui ajuns la acea fază a conștiinței, când, așa cum fiecare dintre noi ar trebui să facem, se găsește dorința de a face și pentru alții.

Uneori, orbiți de lupte politice, de ambiții efemere, ai noștri, brazii din parcare, uită să vadă aspectele esențiale. Dacă nu știați, sau dacă, între timp, ați fi și uitat așa ceva, la Crâmpoia, Mihăiești, Șerbănești și cred că ar trebui privit mult mai atent teritoriul de lucru, sunt câteva sute de oameni angajați în companii exclusiv private, unde banul public nu a intrat și nici nu se poate regăsi într-o formă sau alta. Iar așa ceva înseamnă mult, enorm pentru vremurile noastre. Cine cunoaște, știe ce înseamnă să asiguri trei, patru, cinci locuri de muncă, darămite să înmulțești această cifră cu ordinul sutelor…

Iar când un om e implicat într-un asemenea proiect, când joacă după regulile esențiale ale economiei de piață specifice vremurilor noastre, are, din start, un minim avantaj în extrapolarea conceptului de bine public, și la o scară mult mai mare.

Da, Siminica Mirea poate intra în această lume a unei noi clase politice. Și dintr-un alt motiv. Unul extrem de simplu: până acum nu a apucat, în mod real, să facă parte din acest proiect politic aflat la capăt de drum.

Altfel, acelora care se grăbesc să spună că Siminica Mirea nu e suficient de conecatată la jocurile de culise ale politicii de la Olt, li se poate transmite un mesaj în lung de linie: tocmai asta este piesa de rezistență a omului politic Siminica Mirea. Restul floricelelor, vedeți și dumneavoastră… s-a ales praful de ele. Vântul turbat al ultimelor săptămâni le-a șters de pe fața pământului, încât ai zice că nu au fost aici, niciodată…

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here