Acasă Politic Dumitru Niculescu, în căutarea banilor europeni

Dumitru Niculescu, în căutarea banilor europeni

183

În cea mai recentă declaraţie politică, intitulată „Miliarde de euro… unde sunt?!”, deputatul Dumitru Niculescu susţine în faţa colegilor deputaţi o realitate a vremurilor noastre: fondurile europene. Acesta aruncă o privire mai atentă asupra gestionării banilor pe care europenii i-au dat României pentru diverse proiecte.

„Banii europeni au fost – şi din păcate practica pare să fie transpartinică şi transguvernamentală îngropaţi – în proiecte sau investiţii fără utilitate directă, care nu se regăsesc în creşterea nivelului de trai. «Să contractăm şi să cheltuim bani europeni şi legal, şi transparent, şi repede», este laitmotivul fiecărei guvernări, fie ea de dreapta, de stânga, sau omologată de alianţe, de cele mai multe ori pentru putere, mai puţin în interes naţional. Chiar dacă acesta este, şi el, un şlagăr la modă…

Între 1 ianuarie 2007 şi martie 2014 România a primit de la Uniunea Europeană nu mai puţin de 22,97 de miliarde de euro. E mult, e puţin, nu ştiu… Ştiu însă că e insuficient şi mai vreau să ştiu ce s-a întâmplat cu aceşti bani. Câţi oameni pot identifica cu uşurinţă un proiect major finanţat de Bruxelles? Cât la sută din aceste fonduri europene destinate pentru diferite lucrări de investiţii au fost deturnate, rămâne o întrebare al cărei răspuns îl va da Comisia Europeană sau poate, cine ştie, va veni de la procurorii DNA, altă procedură consacrată, în mare vogă!”, se arată în declaraţia deputatului.

Din aceste sume venite „cu remorcile”, foarte multe firme sau instituţii, care le-au accesat, trebuiau să realizeze investiţii importante, după ce au încasat câteva milioane de euro, în scurt timp. Însă, aşa cum declară şi deputatul, interesul naţional a fost poate ultimul sau evitat complet. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.