Acasă Interviu Interviu cu Leontin Costel Ciobanu, membru în Biroul Permanent PNL Scornicești

Interviu cu Leontin Costel Ciobanu, membru în Biroul Permanent PNL Scornicești

663

„Dacă vom reuși să stopăm hoția, și vom învăța să muncim conștiincios – chiar dacă salariile sunt foarte mici -, într-o buna-zi putem evolua pe toate planurile, perseverând!”

Haideți să recunoaștem cu toții: se schimbă clasa politică în județul Olt. Un cutremur este în plină desfășurare, iar astăzi e greu de anticipat ce va rămâne în picioare după terminarea ultimei replici din seismul pe care îl resimt liderii de facto ai scenei principale.
Fără nici un fel de suptilitate, doar ca o ofertă alternativă, Ziarul de Olt vă prezintă astăzi un alt profil. Leontin Costel Ciobanu vine de la Scornicești. Are 33 de ani. Liberal, consilier local, membru în Biroul Permanent Local Scornicești. Un om care are răspunsuri la întrebări nu tocmai comode…
 
 
– Vă cere cineva să-l definiți pe omul Leontin Ciobanu într-o frază și doar atât. Cum răspundeți?
– Corect, muncitor, constructiv, cu multă ambiție și idealuri.
 
 
– De ce credeți că după 1989 oltenii au votat, preponderent majoritar, pe partea stângă?
– Pentru că din 89, până în  prezent, la conducerea județului au fost, în mare parte, oameni de stânga, dar și mentalitatea multor semeni, rămasă neschimbată…
 
– Multă vreme, a fi de dreapta părea un delict de exprimare. De ce ați ales să vă înscrieți în PNL?
– Mă regăsesc în PNL, încă din 1999, fiind singurul partid care mi-a oferit speranță și evoluție spre democrație și civilizație.
 
 
– V-a surprins victoria lui Klaus Iohannis? Ce a contat decisiv: votul negativ împotriva lui Ponta sau dorința românilor de a încerca și un alt profil de președinte?
– A contat, în mare parte, votul celor ca mine, care au tot sperat într-o schimbare a mentalității vechi de mulți ani, caracterizată prin Iliescu plus Ponta, iar domnul Klaus Iohannis a fost singurul care ne-a dat încredere și speranța normalității, că prin multă muncă și corectitudine, România să arăte într-o bună-zi aproape ca Germania.
 
 
– Scorniceștiul are un primar de dreapta astăzi. După 2016 va mai fi posibil acest lucru?
– Cu siguranță, dacă vrem să mergem spre normalitate!
 
– Cum poate fi aplicată, la nivelul județului Olt, sintagma „România lucrului bine făcut”? De unde trebuie început?
– Dacă vom reuși să stopăm hoția, și vom învăța să muncim conștiincios – chiar dacă salariile sunt foarte mici -, într-o buna-zi putem evolua pe toate planurile, perseverând!
 
– De la o vreme încoace se avansează ideea că DNA-ul reformează clasa politică. Nu e prea abrupt acest mod de abordare?
Acest mod de abordare, face din clasa politică să renunțe la obiceiuri vechi, unele moștenite demult, dorindu-se o nouă mentalitate în „România lucrului bine făcut”.
 
– Cui folosește, astăzi, după 24 de ani, redeschiderea dosarului mineriadelor din 1991?
– Adevarului.
 
– Regretați ruperea USL-ului?
Deloc, nu m-am regăsit niciodată în această „conjunctură”.
 
 
– Cum vedeți cei trei ani de mandat ai primarului Cătălin Davidescu din Scornicești, în condițiile în care acesta a fost supus, periodic, unor atacuri concentrate din zona media?
– Desăvârșirea domnului primar Cătălin Davidescu, alături de unitatea PNL Scornicești, a rămas neschimbată: aceea de a schimba în bine Scorniceștiul, chiar dacă piedicile sunt, și au fost multe. Apa trece, pietrele rămân…
 
– Sunteți pro sau împotriva întoarcerii în PNL a celor care au părăsit partidul înaintea prezidențialelor, atunci când părea iminentă victoria lui Victor Ponta?
– Mă abțin.
 
 
– Klaus Iohannis e ales de cinci luni președinte al României. Sincer, vă place modul său de abordare a funcției pe care se află?
– Domnul președinte Klaus Iohannis poate schimba România, dar cu o clasă politică nouă, din toate punctele de vedere.
 
 
– Darius Vâlcov a plecat din guvern și a lăsat un proiect de cod fiscal, unic până acum în România. Cum îl vedeți?
– Orice proiect poate fi bun, doar după ce se face studiul în timp asupra populației, și nu pe hârtie.
 
 
– Vă interesează o demnitate publică la alegerile din 2016?
– În viață, totul este posibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.