Acasă Actualitate S-a vândut Pirelli!

S-a vândut Pirelli!

119

Cel mai mare producător de cauciucuri din lume, Pirelli, va fi preluat de compania chineză de stat China National Chemical, într-o tranzacţie în valoare de aproximativ 7,1 miliarde de euro, fiind, totodată,  una dintre cele mai mari achiziţii realizate de o companie de stat din China în ultimii ani.

Compania chineză va cumpăra iniţial o participaţie de 26,2% la Pirelli, în valoare de 1,8 miliarde de euro, participaţie deţinută în prezent de Camfin, un vehicul de investiţii controlat indirect de directorul executiv general şi preşedinte al Pirelli, Tronchetti Provera, care a acceptat oferta companiei chineze.

Chinezii de la ChemChina vor deţine minimum 50,1% din vehiculul de investiţii prin intermediul căruia va controla participaţia de 26,2% la Pirelli. Mai apoi, compania chineză va înainta şi o altăofertă, de data aceasta pentru a prelua restul pachetului de acţiuni, pentru aproximativ 15 euro pe unitate.

Această tranzacţie este cea mai mare achiziţie realizată de o companie chineză în Italia şi va permite Chinei să intre pe piaţa internaţională a cauciucurilor.

Anul trecut, şefii de la Pirelli au anunţat că au încheiat vânzarea fabricii din Slatina, unde se producea sârmă de oţel, către grupul belgian Bekaert, care a preluat participaţia de 80% deţinută de Pirelli, restul de 20% din acţiuni fiind în continuare deţinut de producătorul german de componente auto Continental, prin filiala Continental Global Holding Netherlands.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here