Acasă Actualitate În direct, la Olt TV, sâmbătă, 21 martie, de la ora 18.30...

În direct, la Olt TV, sâmbătă, 21 martie, de la ora 18.30 – “MERIT, DECI EXIST”, O POVESTE A OLTENILOR DE SUCCES

383
Cel mai cunoscut proiect de „deprovincializare a României” este Gala „Merit, deci exist”, organizată de Olt Tv, prin care se apreciază şi se premiază valorile judeţului Olt.
 
Personalităţile galei din a cest an
Gala „Merit, deci exist” va aduce şi în acest an pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” olteni speciali, care au înţeles că munca şi talentul se împletesc şi poţi face performanţă. Dar până să deschidem plicurile cu laureaţii din acest an, haideţi să ne reamintim de cei pe care i-am aplaudat, la scenă deschisă, în anii trecuţi.  Horia Colibăşanu nu mai are nevoie de nicio prezentare, este un simbol al Slatinei şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în oraşul de la poalele dealului Grădişte. Alpinist şi medic stomatolog, primul român care a ajuns pe vârfurile K2 (8.611m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167m) şi Annapurna (8.091m). Şi pentru că mulţi puşti visează să ajungă pe marile stadioane ale lumii, olteanul Răzvan Raţ sau Claudiu Niculescu sunt exemple pentru ei. În fiecare an, la Gala „Merit, deci exist”, glasul ei unic ne emoţionează. Felicia Filip este slătineancă, iar în toată cariera ei de succes şi-a amintit cu drag de casă şi anii copilăriei.
 
Discipolul Anei Aslan, o slătineancă
Când numele ei a apărut în presa naţională şi internaţională, puţini au ştiut că această actriţă talentată şi frumoasă este de aici, de la noi din Slatina. Mădălina Ghenea ne-a transmis an de an salutul ei de peste mări şi ţări şi s-a bucurat de premiile oferite la Gală. Şi Sunrise INC sunt un produs al Slatinei. Adi şi Silviu şi-au început cariera într-un studio improvizat de ei, făceau videoclipuri şi poze în centrul vechi, iar acum au cucerit topurile muzicale. Nu v-aţi fi gândit niciodată că discipolul Anei Aslan poate fi o slătineancă. În cadrul Galei “Merit, deci exist” aţi aflat povestea Mariei Georgescu. Născută la Coloneşti, în judeţul Olt, Conf. Dr. Maria Georgescu, medic primar geriatrie şi gerontologie, specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, a fost directorul  Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan. Un alt oltean de geniu este Liviu Petrişor Dinu, conferenţiar doctor la  Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, a reuşit să facă lucruri cu adevărat remarcabile. Pasiunile lui sună pentru omul de rând, cel puţin ciudat: procesarea limbajului natural, lingvistică computaţională.
 
Daniela Nane şi Cerasela Iosifescu, două oltence de succes
Daniela Nane este una dintre cele mai frumoase şi talentate actriţe din Romînia, dar foarte puţini ştiau că şi-a petrecut copilăria în casa bunicilor din comuna Vişina, adică este olteancă şi a urcat pe scena Galei “Merit, deci exist”.  O altă actriţia celebră care îşi are originile pe meleagurile oltenrşti este Ceraseşa Iosifescu. S-a născut la Coteana, în judeţul Olt şi  a absolvit liceul la Slatina.
În acest an, la Eurovision, oltenii au mai multe motive să fie mândri şi să le ţine pumnii celor de la Voltaj. De ce? Pentru că Adi Cristescu, clăparul trupei Voltaj este slătinean, iar alături de colegii lui de trupă a oferit la ediţia trecută a Galei „Merit, deci exist”, un spectacol de neuitat.
Iar, aşa cum a fost promisiunea făcută, an de an, Gala „Merit, deci exist”, merge mai departe. Alte nume mari, alte poveşti de succes, alte visuri care au devenit realitate după ani de muncă. Alţi oameni minunaţi vor urca pe sâmbătă, 21 martie, de la ora 18.30 pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” în cadrul unui spectacol prezentat de Larisa Popa, Miss Universe România şi actorul Marius Bodochi. Gala „Merit, deci exist” va fi transmisă în direct la Olt Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.